Laatste nieuws:
Eerste cocoon in a tree in België

Eerste cocoon in a tree in België

Nog 3 plaatsen beschikbaar voor een dromerige nacht in Arboretum Kalmthout

Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen, focust met 5 nieuwe logeeradresjes meer dan ooit op vakantie in eigen land. Van vrijdag 7 juli tot en met 31 augustus kan je overnachten in een cocoon die tussen de bomen zweeft in Arboretum Kalmthout. Zoete dromen verzekerd! Wie kampeert in deze eerste cocoon op Belgische bodem kan exclusief genieten van een privémoment in de arboretumtuin.

Cocoon in a tree: het arrangement
De cocoon is gebouwd naar Brits ontwerp en werd gemaakt in Portugal. Het is voor het eerst dat de cocoon ons land aandoet. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Terra Nova is enthousiast: “De cocoon hangt vlakbij de grote vijver tussen drie hoge bomen in de gele tuin van het Arboretum. Wie een overnachting boekt, wordt letterlijk in slaap gewiegd. Op de achtergrond kwetteren de vogels en ritselen de bladeren. Wie incheckt, krijgt bovendien de sleutel van de tuin. Na sluitingstijd is die voorbehouden voor de aanwezige cocoontoeristen. Avondeten is niet voorzien, maar er zijn picknickmogelijkheden genoeg. Er zijn brasseries en restaurants in de buurt voor wie zin heeft in een warme hap.“

Zwevende bal
De aluminium structuur in de vorm van een grote bal wordt overspannen met een duurzaam wit zeil. Onder de ronde matras is een luikje met bagagecompartiment. Een klamboe beschermt de kampeerders tegen de muggen. Je geraakt er via een houten ladder. ’s Avonds kan je wandelen door de tuin of relaxen in een afgeschermd loungehoekje met leeshoek en gezelschapsspelletjes zoals mens-erger-je-niet en Stratego. Lampjes die werken op zonne-energie verlichten de weg naar de cocoon van zodra het donker wordt. De cocoon reserveren kan via www.terranova.be/tickets. Momenteel zijn er nog drie nachten beschikbaar.

Boilerplate Terra Nova
Zin in een avontuurlijke zomer? Zoek het niet te ver. Terra Nova selecteerde 16 avonturen op 13 verschillende locaties voor een droomzomer in de provincie Antwerpen: avontuurlijke overnachtingen, beestige activiteiten, verrassende filmvertoningen en workshops. Van 1 juni tot en met 3 september 2017. Info en tickets: www.terranova.be.

Bron en foto: Provincie Antwerpen

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us