Laatste nieuws:
Eén jaar Zorgpunt Grens

Eén jaar Zorgpunt Grens

AZ Klina brengt zorg dicht bij inwoners van Essen met Zorgpunt Grens. Mensen uit de regio kunnen er terecht voor een aantal consultaties en behandelingen waarvoor ze vroeger helemaal naar AZ Klina in Brasschaat moesten komen. Sinds kort heeft ook onze 112-ziekenwagen zijn standplaats in het Zorgpunt.


Meer dan 2.000 consultaties in één jaar tijd

Heel wat Essenaren hebben hun weg gevonden naar het Zorgpunt Grens. In een jaar tijd gingen er maar liefst meer dan 2.000 consultaties door. Daarmee zijn AZ Klina, de regionale eerstelijnszorg en het Essense gemeentebestuur in hun opzet geslaagd. Samen, in goed overleg met de lokale huisartsen en andere zorgverstrekkers, wilden wij er een ontmoetingsplaats voor medische zorg aanbieden, rechtstreeks geconnecteerd aan AZ Klina.

Medische zorg dicht bij huis

Voor mensen uit onze regio is het belangrijk dat ze dichter bij huis terechtkunnen voor goede medische zorg. Voor de komst van het Zorgpunt moesten Essenaren meer dan 20 kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, AZ Klina. Dat ze nu in hun eigen buurt terechtkunnen is een grote verbetering, zeker voor mensen die op geregelde basis zorg nodig hebben.

Essenaren kunnen in het Zorgpunt Grens op consultatie bij onder meer een huisarts, een gynaecoloog, een neus- keel- oorarts en een orthopedist. Ze kunnen er ook kleine verpleegtechnische handelingen laten uitvoeren, bloed laten afnemen en uitgebreide wondzorg genieten.

Gratis hartscreening, workshops, infosessies, …

Daarnaast zet het Zorgpunt Grens ook in op sensibilisering: zo neemt het Zorgpunt deel aan HALT2Diabetes, een project van de Vlaamse overheid waarbij er verschillende groepssessies worden georganiseerd rond een gezonde levensstijl voor mensen met diabetes. Tijdens de Week van het Hart in september namen heel veel mensen deel aan een gratis hartscreening, AZ Klina organiseerde een bijscholing rond preventieve zelfinspectie van de voeten voor diabetici en in februari liep er een workshop ‘EHBO bij kinderen’.

Ook voor zorgverleners willen we in de toekomst geregeld infosessies of bijscholingen organiseren over specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld wondzorg.

Ambulance 112 en mogelijke uitbreiding

Sinds kort is het Zorgpunt ook de standplaats geworden van de 112-ziekenwagen in Essen. Hiermee brengen we ook dringende, niet-planbare zorg naar deze centrale plek, in een rechtstreekse lijn met AZ Klina.

Een klankbordgroep denkt na over toekomstige uitbreidingen van het Zorgpunt Grens. De groep detecteert de noden in Essen en bepaalt op basis daarvan welke dienstverlening er bijkomend nodig is. Radiologie is een veelgevraagde dienst, waardoor dit voor het gemeentebestuur een belangrijke ambitie is voor het Zorgpunt Grens.

Waarvoor kan je in Zorgpunt Grens terecht?

Consultatie bij huisarts
Maak een (online) afspraak
+32 3 667 44 00

Bloedafname
+32 3 667 44 00
Na doorverwijzing door huisarts of arts-specialist

Kleine verpleegtechnische handelingen
Bv. inspuitingen, verwijderen van hechtingen, spoelen van poortkatheter, …
+32 3 667 44 00
Na doorverwijzing door huisarts of arts-specialist

Gynaecologie
Maak een (online) afspraak
+32 3 667 44 00

Neus – keel – oor
+32 3 800 63 69

Orthopedie
Maak een (online) afspraak
+32 3 650 50 55

Wondzorg
+32 3 667 44 00

Preventieve Welzijnsscreening: Multiscan Fit
+32 3 667 44 00

Contactgegevens

Kerkeneind 1, 2910 Essen
03/ 667 44 00
zorgpuntgrens@klina.be
www.azklina.be trefwoord ‘zorgpunt’

Bron: Gemeente Essen
Foto: © Google Maps

Facebook42
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal