Laatste nieuws:
Een graffitimuur met een unieke kijk op type 1 diabetes

Een graffitimuur met een unieke kijk op type 1 diabetes

Dit originele kunstwerk is door DiAwarenessvzw geschonken aan het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen.

“Als je in de buurt bent, ga gerust een keertje in real life kijken, dan is het nog mooier!” zegt Inge Taeymans , oprichter DiAwareness VZW uit Essen. “Het bevindt zich op de muur van de wachtruimte, vlakbij de ingang. Het ontwerp van de graffitimuur is gebaseerd op wat er omgaat in het hoofd van kinderen met type 1 diabetes, waar ze allemaal aan moeten denken en rekening mee moeten houden. Maar ook de leuke dingen, zoals spelen, sporten en zelfs snoepen, zijn terug te vinden. We zien in de tekening hoe belangrijk het is om de balans te vinden. Dat heeft Stein, de ontwerper van dit pareltje, heel erg goed begrepen! Vaak botsen kinderen met type 1 diabetes ook letterlijk tegen een muur van onbegrip. De belangrijkste boodschap die wij willen meegeven met deze tekening is “awareness voor type 1 diabetes”. We willen laten zien dat er voor T1 diabeten geen spreekwoordelijke muur mag/moet zijn. Dit project is gerealiseerd door donaties van een grote club hele fijne mensen waarvoor nogmaals DANK JE WEL!”

Inge spreekt ook haar welgemeende dank uit aan aan:

Tom van Tricht, om het proces zo mooi in beeld te brengen.
Koningin Paola Kinderziekenhuis om de muur ter beschikking te stellen.
ikwilgraffiti: Stein en Wessel Koning voor het prachtige ontwerp, jullie begrip tijdens het ontwerpproces en de prachtige uitvoering ervan.

Wil jij, je bedrijf of ken je misschien iemand die net zo een geweldige graffiti met een boodschap op de muur wil – gerealiseerd door de meest getalenteerde en coolste dudes die ik ken – neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. DiAwareness heeft als doel zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met de wondere wereld van type 1 diabetes. En hoe kunnen we dat beter doen dan kunst en type 1 diabetes te koppelen. So … let’s do this folks and sign up!

Filmpje: ©Tom van Tricht
Ontwerp: Stein Koning

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet