Laatste nieuws:
Een gezellige familiepicknick voor alle Essense gezinnen

Een gezellige familiepicknick voor alle Essense gezinnen

Op woensdagnamiddag 7 september organiseerde Huis van het Kind Essen en de Gemeente Essen een gezellige familiepicknick op het domein van de Oude Pastorij. Alle (groot)ouders en kinderen waren welkom om te komen genieten van tal van activiteiten!

Een gezellige familiepicknick voor alle Essense gezinnen3

Tijdens de familiepicknick organiseerde enkele partners zoals 1Gezin1Plan, de gemeentelijke jeugddienst en de Opvoedingswinkel een leuke activiteit voor de kinderen en kregen ouders uitleg over de dienstverlening. Het programma van het najaar van Huis van het Kind werd bekengemaakt.

Antwoorden op vragen over opvoeden

Er was een grote opkomst! De (groot)ouders, kinderen en initiatiefnemers gingen moe maar voldaan naar huis. Schepen van Jeugd Arno Aerden (Vooruit) blikt tevreden terug op de picknick. “Het Huis van het Kind biedt antwoorden op vragen over opvoeden, zwangerschap, mentale gezondheid bij jongeren, verslaving en nog veel meer. Vaak weten ouders en jongeren niet waar zij terecht kunnen met hun vragen. Met deze picknick hebben we toch weer heel wat mensen kunnen informeren”.

Een gezellige familiepicknick voor alle Essense gezinnen2

Huis van het Kind Essen is een lokaal samenwerkingsverband van verschillende organisaties die zich inzetten voor (aanstaande) gezinnen, kinderen en jongeren. Samen zorgen deze organisaties voor een multidisciplinair, geïntegreerd en afgestemd aanbod dat kenbaar en toegankelijk wordt gemaakt.

Een gezellige familiepicknick voor alle Essense gezinnen2
Programma najaar 2022

Bron en foto’s: gemeente Essen

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet