Laatste nieuws:
Ecowijzer gaat digitaal

Ecowijzer gaat digitaal

Zoek voortaan ecologische, lokale, biologische of eerlijke producten op www.ecowijzer.be Een gids voor duurzaam en (h)eerlijk aankopen.
De ecowijzer is een gids voor duurzaam en (h)eerlijk aankopen voor de moderne, bewuste consument. De papieren versie was toe aan een update en dat werd een digitale update.

Alle duurzame, bio of fairtrade verkoopadressen, horecazaken en andere diensten in Wuustwezel, Brecht, Essen en Kalmthout vind je op www.ecowijzer.be. Deze vier gemeenten willen hun inwoners warm maken voor de voordelen van lokaal kopen, de korte keten, eerlijke handel en duurzaamheid.

Handige zoekfunctie

De nieuwe website is gebruiksvriendelijk en biedt meer mogelijkheden dan een papieren versie. De verkooppunten worden op kaart weergegeven en met de handige zoekfunctie vind je in een mum van tijd de dichtstbijzijnde imker of bioboer. Zit je met vragen over labels of gerelateerde thema’s? De artikels geven je antwoord. De nieuwsberichten houden je op de hoogte van toffe activiteiten.

Plaats je zaak op de website

Ben je een ondernemer die duurzaam, bio, fairtrade of in de korte keten werkt? Dan is het nog niet te laat! Neem contact op via duurzaam@wuustwezel.be

Lokaal

Ook in het Boerenijsje wordt de korte keten hoog in het vaandel gedragen. ’s Morgens worden de koeien gemolken en ’s middags kan je al een supervers ijsje komen smullen.

Meer info

Duurzaamheidsambtenaar – 03 690 46 37 – duurzaam@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook7
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

De verlatingsangst bij de hond

De verlatingsangst bij de hond

U hebt een (nieuwe) hond geadopteerd, maar stelt vast dat hij niet verdraagt om alleen …

Herfstwandeling en rommelmarkt bij Canina

Herfstwandeling en rommelmarkt bij Canina

Zondag, 21 oktober, is het weer tijd voor de herfstwandeling bij dierenasiel Canina. Natuurlijk de …

Monique Holleman - Opruimcoach - Opruimtips Noordernieuws.be

Zie de eettafel als een flexibele werkplek

Dit is misschien een vreemde vergelijking. Je eethoek als flexibele werkplek te zien, maar ik …