Laatste nieuws:
E-bikes vanaf 28 november te huur in Wuustwezel

E-bikes vanaf 28 november te huur in Wuustwezel

Binnen enkele weken is het zover: dan zal je gebruik kunnen maken van de elektrische deelfietsen van Donkey Republic in Wuustwezel. In de week van 28 november krijgen de eerste exemplaren een plekje aan drie verschillende hubs in onze gemeente. Eind januari worden de overige e-bikes in hun hub geplaatst.

Drie hubs

Er worden een twintigtal fietsen verspreid over drie hubs op Wuustwezels grondgebied:
-Aan de wissel in Wuustwezel centrum (t.h.v. bushalte Dorp)
-Aan het Sociaal Huis in Gooreind (t.h.v. bushalte Klooster)
-Aan het Huffelplein in Loenhout

Verschillende locaties

De opvallende oranje fietsen van Donkey Republic vind je al een tijdje terug in de stad Antwerpen. Ook enkele aangrenzende gemeenten beschikken over verschillende hubs van het Donkey Republic-netwerk. Zo zal je een ‘Donkey’ kunnen achterlaten of huren op verschillende locaties in o.a. Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Essen en Kapellen. Het volledige netwerk met 1 650 e-bikes beslaat maar liefst 32 gemeenten en 204 hubs tussen Moerbeke en Malle. Initiatiefnemer Lantis wil met de campagne Alles binnen trapbereik files tijdens de Oosterweelwerken beperken, maar ook voor kortere verplaatsingen in de omgeving zijn de elektrische fietsen een ideaal vervoermiddel.

De Donkey-app

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig! Om een e-bike te gebruiken, heb je de Donkey-app nodig op je smartphone. In de app vind je een overzicht van de hubs. Je gaat naar een van de locaties, ontgrendelt daar een fiets met de app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter in één van de andere hubs. Korte of lange verhuren, je vergrendelt en ontgrendelt zo vaak als je wilt. Een enkele rit kost 3 euro voor 30 minuten. Met een maandabonnement kan je 40 trips maken voor 72 euro. Een jaarabonnement kost 600 euro voor 400 ritten.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: ©Google Streetview

Facebook45
Twitter
Follow Me
Tweet