Laatste nieuws:
E-bikes te huur op drie locaties in Wuustwezel
Vlnr Schepenen Rit Luyckx, Mai Van Thillo, Katrin Kempenaers en Kris Van Looveren en burgemeester Dieter Wouters

E-bikes te huur op drie locaties in Wuustwezel

Ook in Wuustwezel kan je de oranje e-bikes van Donkey Republic spotten. De eerste exemplaren werden vorige week geleverd en kunnen gehuurd worden via de Donkey Republic app. Je vindt de elektrische deelfietsen aan de wissel in Wuustwezel centrum (t.h.v. bushalte Dorp), aan het Sociaal Huis in Gooreind (Bredabaan) en op het Huffelplein in Loenhout.

Twintig e-bikes

“Momenteel gaat het om elf exemplaren. Eind januari worden de overige e-bikes geleverd, zodat er in onze gemeente in totaal een twintigtal gehuurd kunnen worden op de ophaallocaties in Wuustwezel, Gooreind en Loenhout”, vertelt schepen van mobiliteit Rit Luyckx (CD&V). “Goed om weten: een verhuur kan enkel worden beëindigd wanneer de e-bike weer aan een drop-offlocatie wordt geplaatst.”

Eén groot netwerk

Met het deelfietssysteem van Donkey Republic heb je toegang tot de grootste vloot van elektrische deelfietsen in en rond Antwerpen. Je vindt heel wat ‘hubs’, ophaal- en dropofflocaties, in de omliggende gemeenten en aan park-and-rides in de regio Antwerpen. Er zijn o.a. hubs aan de treinstations Noorderkempen, Heide en Kalmthout en verschillende langs de Bredabaan in Brasschaat.

Strategische locatiess

“Er zijn heel wat strategische locaties aan verkeersknooppunten in de ruime omgeving, wat deze deelfietsen tot een zeer geschikt vervoermiddel maakt voor pendelaars uit Wuustwezel. Maar ook voor de recreatieve of gelegenheidsfietser is dit een flexibele, betaalbare en handige manier om zich te verplaatsen in eigen streek”, aldus Rit Luyckx. Het totale netwerk van Donkey Republic in de vervoerregio Antwerpen strekt zich uit over 32 gemeenten, goed voor 1650 e-bikes en daarnaast ook gewone, niet-elektrische deelfietsen. Meer informatie over de tarieven, vind je in de Donkey Republic app. Je betaalt steeds na afloop van een rit. Hoe langer je een e-bike huurt, hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: © Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken