Laatste nieuws:
Duurzaam wonen en bouwen

Duurzaam wonen en bouwen

Op zaterdag 18 februari tussen 10.00 en 18.00 uur organiseert de gemeente Kapellen in zaal Lux aan het Marktplein, samen met een aantal partners, een beurs rond duurzaam wonen en bouwen met verschillende infosessies en een infomarkt. Op de infomarkt zal je tussen 12 en 16.30 uur alle mogelijke informatie vinden rond het aanbod van de gemeente, IGEAN en het EnergieK loket, andere overheidsdiensten, lokale energiecoöperaties en bedrijven met een hart voor duurzaam wonen en bouwen. Je kan ook deelnemen aan verschillende infosessies in de grote zaal.

Duurzaam wonen en bouwen2

Infosessies

– 10.15 – 12.00 uur: Zonnepanelen: nog steeds een rendabele investering! (door Zuidtrant cvso en Zonnewind cvso)
Weet jij het ook allemaal niet meer zo goed als het op zonnepanelen aan komt? Hoeveel zonnestroom produceer je nu het beste in jouw situatie? Een thuisbatterij, is dat een goed idee? Injectie, autoconsumptie, digitale teller, capaciteitstarief, … Houden deze moeilijke woorden je tegen om een beslissing te nemen? Met het project ‘zonnewerf’ willen energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind meer mensen aanmoedigen en ondersteunen om hun eigen zonnestroom op te wekken.

– 12.15 – 14.00 uur: Wat(t) met mijn energie? (door Watt’s next)
Inleiding tot het decentrale nieuwe energiesysteem. Wat is het capaciteitstarief, het nut van slimme meters, energiegemeenschappen en energiedelen, …?
o Praktische tips om zelf aan de slag te gaan en je woning slim te maken.
o Wat kan een energiemanagementsysteem en waarom is dit nuttig?
o Wat met mijn eigen laadpaal en een thuisbatterij?

– 14.15 – 16.00 uur: Renovatiebegeleiding (door Zuidtrant cvso en Zonnewind cvso)
Ben je overtuigd dat je iets wil doen aan je energieverbruik? Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning? Ben je zelf niet zo handig aangelegd en is verbouwen voor jou een grote drempel? Denk dan eens aan een BENovatiecoach!

– 16.15 – 18.00 uur: Energiezuinig verwarmen (door Dialoog vzw en Fluvius)
Wist je dat een verwarmingsinstallatie van tien jaar oud je al handenvol geld kan kosten? Informeer je over de mogelijkheden voor verwarming in je woning, zo vermijd je verrassingen en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. In deze sessie kom je alles te weten komt over centrale of decentrale verwarming en ontdek je of ook een fossielvrije oplossing haalbaar is voor jou.

Inschrijven voor de infosessies is gratis en kan via www.kapellen.be/e-infosessies-DZWB

Achter de schermen

Zaal Lux is een ultra modern koolstofneutraal gebouw. Benieuwd wat er achter de schermen van de Lux allemaal verstopt zich om dit koolstofneutrale gebouw draaiende te houden en welke de technieken die dit mogelijk maken? Dan kan je tijdens een rondleiding alles daarover vernemen. De rondleiding start om 11.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. Vooraf inschrijven ( de plaatsen zijn beperkt) doe je via www.kapellen.be/e-BDWB-Lux.

MLH

Foto’s: © MLH

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken