Laatste nieuws:
Duizend oldtimers present in Brasschaat op 6 en 7 mei

Duizend oldtimers present in Brasschaat op 6 en 7 mei

Autoliefhebbers zijn zeker op zaterdag 6 en zondag 7 mei present in het park van Brasschaat om oldtimers en exclusieve GT-cars te spotten op de evenementenweide. Dan staat immers de elfde editie van het Antwerp Classic Car Event (ACCE) op de kalender. Meer dan 1.000 oldtimers en een ruim aanbod GT cars passeren op twee dagen de revue. Het zal er druk worden, want er worden liefst 15.000 bezoekers verwacht.


Tour Amical

Zoals elk jaar staat tijdens ACCE het vertrek van de ‘Tour Amical’ centraal. De ‘Tour Amical’ is dit jaar aan de 19de editie toe. Deze rondrit door het zuiden van Europa is voorbehouden aan exclusieve auto’s, aan oldtimers en aan GT’s. De rally vertrekt dit jaar op 11 mei in Sofia (Bulgarije) om via Noord-Macedonië, Albanië en Montenegro te eindigen in Dubrovnik (Kroatië) op 17 mei. Alle 270 deelnemende wagens worden met 33 autotransporters vanuit Brasschaat naar de startplaats in Bulgarije gereden. Na het vervullen van de laatste startformaliteiten worden de voertuigen en de 550 deelnemers op zaterdag en zondag voorgesteld aan het publiek. Meteen gaat het dan richting de klaarstaande grote vrachtwagens. De 550 piloten en hun bijrijders vertrekken een week later met het vliegtuig vanuit Brussel naar de startplaats in Sofia waar ze hun wagens terugvinden.
Duizend oldtimers present in Brasschaat op 6 en 7 mei

Oldtimers kijken

Tijdens ACCE staan oldtimers centraal. De organisatie maakt 20.000 vierkante meter vrij om er iedereen te ontvangen die zijn oldtimer wil ‘showen’. Tijdens de vorige editie kon je er ruim 1000 auto’s bewonderen. Naast de static show, is het park van Brasschaat ook de start en aankomst van de Antwerp Classic Tour en de Antwerp GT Tour. Dit zijn twee rustige dagtours richting de Kempen. De Antwerp Classic Tour is voorbehouden voor auto’s met bouwjaar tot 1992. Exotische sportwagens kunnen meerijden in de Antwerp GT Tour. Deelnemen en je wagen tonen aan de buitenwereld is misschien belangrijker dan winnen.
Duizend oldtimers present in Brasschaat op 6 en 7 mei

Luxe supercars

Fans van moderne luxueuze supercars worden dit jaar extra verwend. In een reuze hal van 1500 vierkante meter showt Importeur D’Ieteren zijn nieuwe luxe-afdeling met bolides van Porsche, Maserati, Bentley en het jarige Lamborghini. Die Italiaanse constructeur viert dit jaar immers zijn 60 ste verjaardag en mocht niet ontbreken. Ook Bugatti en Rimac zijn van de partij.

Toegang tot het Antwerp Classic Car Event is volledig gratis. Wil je je eigen oldtimer showen of deelnemen aan de Antwerp Classic & GT Tour is voorinschrijven noodzakelijk. Alle info op www.acce.be en www.antwerpclassictour.be.

MLH

Foto: © MLH
Logo: © ACCE

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen