Laatste nieuws:
Drink kraanwater goed voor milieu en portemonnee

Drink kraanwater: goed voor milieu en portemonnee

Drink kraanwater: goed voor milieu en portemonnee

AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, moedigt de Vlaming aan om kraanwater te drinken als kwaliteitsvolle én ecologische dorstlesser. Waarom kraanwater? ‘Waarom niet?’, is eigenlijk de vraag…

Kraanwater is een gezond kwaliteitsproduct. Het wordt dagelijks op meer dan 60 kwaliteitscriteria getest door onafhankelijke laboratoria. Bovendien sparen we door kraanwater te drinken per jaar 1,5 miljard plastic flessen uit. Het is een heel eenvoudige manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en zorg te dragen voor onze planeet.

Ook interessant: kraanwater is goed voor de portemonnee. Een gezin dat overschakelt op kraanwater bespaart al snel 200 euro per jaar. Toch koopt de gemiddelde Vlaming elk jaar 130 liter water in plastic flessen. In Nederland ligt dat cijfer vijf keer lager.

Ook jij kan deelnemen aan de campagne. Natuurlijk door te kiezen voor kraanwater, maar ook door een leuke selfie, video of boomerang te maken en die te delen met de hashtag #ikdrinkkraanwater. Je steunt daarmee ook een goed doel.

Per selfie doneert AquaFlanders één euro aan ‘Join for water’, een NGO die werk maakt van drinkbaar water in Afrika en Latijns-Amerika.

INFO: www.kraanwater.be

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook36
Facebook
Twitter
Visit Us