Dringende ontmijning op Groot Schietveld

Dringende ontmijning op Groot Schietveld

DOVO zal morgen 12 mei tussen 10u30 en 15 uur een aantal niet-stabiele munities onschadelijk maken op het Groot Schietveld. Behalve een luide knal zal er geen verdere hinder zijn voor onze inwoners.

Om de brandveiligheid op het Groot Schietveld te verhogen, wil Defensie het terrein laten begrazen door schapen. Ter voorbereiding werd een verkenning van de impactzone uitgevoerd en werden een aantal niet-stabiele munities gelocaliseerd.

Onschadelijk maken van niet-stabiele munitie

Deze munities moeten om veiligheidsredenen snel worden vernietigd door DOVO. Enerzijds omwille van de voorbereiding van de begrazing, maar anderzijds ook omdat vorig weekend meerdere personen uit het Groot Schietveld moesten worden verwijderd. Zij hadden zich onrechtmatig toegang verschaft en werden aangetroffen in deze gevaarlijke zone. De vernietiging zal morgen 12 mei uitgevoerd worden tussen 10u30 en 15u.

Hinder beperkt zich tot luide knal

Om deze vernietiging in de meest veilige omstandigheden uit te voeren, zal de ontmijning plaats vinden in een speciaal aangepaste zone (stand met verhoogde randen) EN wordt de munitie eerst in een put van 1 à 1,5 meter diep ingegraven. De put wordt vervolgens opnieuw gevuld met zand. Ook zal een militaire brandweerwagen in de buurt opgesteld staan. Behalve een luide knal zal er dus geen verdere hinder zijn voor onze inwoners.

Meer info
Dienst noodplanning – 03 690 46 20 – info@wuustwezel.be

Bron: Gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook107
Facebook
Twitter