Laatste nieuws:
Driemaandelijks praatcafé over dementie

Driemaandelijks praatcafé over dementie

Het praatcafé Noorderlicht is een bijeenkomst voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie. Het sociale isolement dat de ziekte dementie meebrengt, proberen we te doorbreken op een informele en ontspannen manier. Je kan hier lotgenoten ontmoeten, gevoelens van moeheid en onmacht kunnen bespreekbaar worden en gedeelde zorg kan misschien halve zorg zijn.

Professionele deskundige

Op elk café belichten we een ander thema en tijdens het café interviewen we steeds een professionele gastdeskundige. Daarnaast interviewen we ook een mantelzorger die dicht bij het thema staat en vanuit zijn of haar ervaringen vertelt. Ook jullie kunnen hier met vragen terecht. We trachten samen naar antwoorden te zoeken voor de verschillende aspecten van dementie. Bij een tas koffie of een pintje, in een gemoedelijk sfeer creëren wij een ontmoetingsplaats voor iedereen die er behoefte aan heeft. Het praatcafé gaat afwisselend in de namiddag (14:00) of avond (19:30) door. Deze afwisseling doen we om iedereen de kans te geven het praatcafé te kunnen bijwonen. Natuurlijk is ook de persoon met dementie welkom. Daarnaast biedt WZC Zonnewende ook de mogelijkheid om tijdens de uren van het praatcafé gebruik te maken van het dagverzorgingscentrum. Zo kan u zonder zorgen aan het praatcafé deelnemen.

Volgend praatcafé

Dementie in al zijn vormen
Neuropsychologe Nore Somers vertelt ons de meest voorkomende vormen van dementie, achterhaald stigma’s en vertelt ons nog zo veel meer. Deze avond interviewt Hilde van der Vloet zowel Nore Somers als een mantelzorger die dicht bij het thema staan.

Wanneer: 14 februari om 14:00
Waar: WZC Zonnewende, Kerkstraat 5, 2950 Kapellen

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet