Laatste nieuws:
Drie kluswoningen in de Kapelstraat in erfpacht schrijf je in

Drie kluswoningen in de Kapelstraat

Sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning geeft enkele oudere woningen in erfpacht voor 70 tot 90 jaar aan een lage prijs. In ruil moet de bewoner de woning op zijn tempo renoveren. Een interessant systeem voor handige doe-het-zelvers!

Erfpachtvergoeding afhankelijk van de woning

Schepen voor wonen, Arno Aerden (sp.a-JijmaaktEssen), is tevreden dat de kluswoningen er eindelijk komen. “Er is al enkele jaren sprake van, maar door vertragingen bij De Ideale Woning heeft het tot nu geduurd vooraleer alles écht concreet werd,” verduidelijkt Aerden. Het gaat om drie woningen in de Kapelstraat (nummers 76, 82 en 90). De éénmalige instapkost gaat van 29.500 euro tot 38.000 euro en de jaarlijks te betalen erfpachtvergoeding bedraag 421,43 tot 542,86 euro, afhankelijk van de woning.

Interessante mogelijkheid

Aerden is ervan overtuigd dat dit een interessante mogelijkheid is voor handige Essenaren waarvoor de aankoop van een woning te duur is. Binnen de vijf jaar moet de woning gerenoveerd zijn. De bewoner krijgt daarbij ondersteuning van De Ideale Woning, zo ga je bijvoorbeeld samen op zoek naar subsidies om de renovatiekosten te verlichten. Wil je de erfpacht beëindigen? Dan krijg je de instapkost terug, samen met een vergoeding voor de investeringen die je gedaan hebt. Kortom: het gaat om een erg goedkope manier van wonen.
Interesse? Contacteer dan De Ideale Woning via 03/320.29.70 of via kluswoning@deidealewoning.be.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook15
Facebook
Twitter