Laatste nieuws:
werken op Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg

Drie dagen werken op Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg

Op 29, 30 en 31 oktober 2018 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg (N133) in Kalmthout. Gespreid over twee zones krijgt het wegdek van de N133 een nieuwe laag asfalt. Het verkeer volgt tijdens de werken een omleiding via Achterbroek.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de N133 in Nieuwmoer is op twee locaties aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt de toplaag asfalt er vernieuwd. Op de Wuustwezelsteenweg wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Spreeuwstraat en zaal ‘Den Blijdenberg’ (oude jongensschool). Iets verderop, op de Essensteenweg, wordt het wegdek aangepakt vanaf het kruispunt met Nieuwmoer-Dorp tot net voorbij de voetbalterreinen van KFC Nieuwmoer. Op beide locaties zullen de werken drie dagen duren.

Verkeershinder tijdens werken op Wuustwezelsteenweg en Essensteenweg

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken in de herfstvakantie uitgevoerd: op 29, 30 en 31 oktober. Tijdens de werken is de N133 op beide locaties volledig afgesloten ter hoogte van de werfzones.

Het doorgaand verkeer tussen Wuustwezel en Essen volgt in beide richtingen een omleiding langs Achterbroek via de Kalmthoutsesteenweg (N111) en de Roosendaalsebaan/Antwerpsesteenweg/Spijker (N117).
Lokaal verkeer blijft meestal mogelijk, behalve vanaf maandagavond 29 oktober 21 uur tot en met dinsdagavond 30 oktober 21 uur. Tijdens deze periode is er absoluut geen verkeer mogelijk.
Aan de fiets- en voetpaden van de Wuustwezelsteenweg/Essensteenweg wordt niet gewerkt. Fietsers en voetgangers kunnen dus altijd door.
De bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid. Meer info over de gewijzigde dienstregeling kan u terugvinden op www.delijn.be.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is altijd beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/kalmthout

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook44
Facebook
Twitter
Visit Us