Drie buurtspeelpleintjes worden heringericht in 2021!
Arno Aerden bij speelpleintje Smeyerspad

Drie buurtspeelpleintjes worden heringericht in 2021!

Onze gemeente telt een kleine dertig buurtspeelpleintjes. Veel van die buurtspeelpleintjes zijn aan een grondige heropfrissing en een herinrichting toe. Tijdens de gemeenteraadscommissie van 20 mei werd door jeugdschepen Arno Aerden (Vooruit) daarom het ‘masterplan buurtspeelpleinen’ besproken.

Verschillende buurtpleintjes verbeteren

In samenwerking met de jeugddienst werd een plan uitgewerkt om de komende jaren verschillende buurtspeelpleintjes stelselmatig aan te pakken. Jeugdschepen Arno Aerden: “Er ligt heel wat werk op de plank, want de inrichting van veel buurtspeelpleintjes kan een stuk beter. Daarom werd er een stappenplan uitgewerkt om de buurtspeelpleintjes te verbeteren. Ik ben dan ook blij dat het plan positief werd onthaald tijdens de gemeenteraadscommissie.”

Drie buurtspeelpleintjes worden heringericht in 2021!
© Machteld Verrycken
‘KiesMee’

In 2021 worden er alvast drie aangepakt: speelpleintjes ‘De Voorspoed’, Hondsberg en Smeyerspad. Recent ontvingen de omwonenden van de speelpleintjes een uitnodiging om via het online platform ‘KiesMee’ een keuze te maken tussen verschillende speeltoestellen. Deze bevraging start maandag. Op basis van de antwoorden zal een bestek worden uitgeschreven waarna de gevraagde toestellen zullen worden geïnstalleerd.

Schilderswijk

Naast het verbeteren van bestaande buurtspeelpleintjes zal er ook worden nagegaan waar er nieuwe moeten worden ingericht. Één van de gekende lacunes is bijvoorbeeld de Schilderswijk. “In die omgeving zijn we alvast op zoek naar een plaats waar er hopelijk in 2022 een speelpleintje kan worden geïnstalleerd,” besluit schepen Aerden.

AA

Facebook122
Facebook
Twitter