Laatste nieuws:
Douche in Hemelrijkhal voor bewoners Woonbos

Douche in Hemelrijkhal voor bewoners Woonbos

Het blijft regenen en de wateroverlast in het Woonbos blijft dus voor problemen zorgen. Sommige bewoners kunnen hun douche niet meer gebruiken, maar als ze het aan het gemeentebestuur vragen, kunnen ze in de Hemelrijkhal terecht.

Onbruikbaar

Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) bracht het probleem aan: door het vele water zijn de douches en de toiletten in sommige huizen in het Woonbos onbruikbaar geworden. Sommigen douchen daarom in het zwembad van Kalmthout, maar zouden liever in de Hemelrijkhal terechtkunnen. Brigitte Quick (CD&V) gaf aan dat wie dat vraagt effectief in Hemelrijk terechtkan, het volstaat om het gemeentebestuur te contacteren.

Openmaken grachten

De raad kwam op vraag van Annemie Baeyaert (N-VA/PLE) ook terug op het openmaken van de grachten. Dat blijft de bedoeling, maar burgemeester Van Tichelt (CD&V) gaf wel aan dat er moet worden opgelet dat het probleem zich daarmee niet verplaatst. Bovendien liggen veel grachten op privégronden en zijn de huidige bewoners er zich niet altijd van bewust dat hun voorgangers die hebben dichtgemaakt. Het is alleszins belangrijk dat de gracht aan de Duinzandlaan wordt hersteld, om zo het water naar de Spillebeek af te voeren.

Bron: N-VA/PLE
Foto: Pixabay

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet