Laatste nieuws:
Dorpsdag in Kapellen

Dorpsdag in Kapellen

Op zondag 4 juni tussen 10 en 18 uur organiseert de gemeente Kapellen voor de 35ste keer de ‘Dorpsdag’ op de verkeersvrije as Antwerpsesteenweg, Dorpsstraat – Kapelsestraat, Hoevensebaan en Stationsstraat. Ook aan Bruggeske, Christiaan Pallemansstraat, Essenhoutstraat, Korte Vredestraat en Vredestraat staan diverse standhouders. Op het Dorpsplein vind je dan weer het hoofdpodium met muziekoptredens. In winkelcentrum Promenade zijn alle winkels open (m.u.v. Carrefour). Artgym geeft demo’s op het pleintje voor Louwke Poep. In totaal tekenen liefst 242 standhouders present. Kermisattracties vind je aan de Gyuotlei, terwijl de rommelmarkt dit jaar een plaatsje krijgt op het einde van de Dorpsstraat en het begin van de Kapelsestraat (tot aan het kruispunt met de Streepstraat).

Ambiance

Om 11.00 wordt op het Dorpsplein de Dorpsdag officieel geopend door de burgemeester, het schepencollege en de leden van het Dorpsdagcomité. Nadien wordt het parcours muzikaal ingewandeld o.l.v. de Red Hackle Pipe Band. Ondertussen wordt het centrale podium op het Dorpsplein opgebouwd. Daar concerteert om 16 uur de partyband RFF (Rewind Fast Forward). Gio Kemper (Ketnetband, ‘Nachtwacht’, …), Steve Kashala en Bram Van Outryve zorgen samen met hun band voor sfeer en een energieke mix van soul, pop, rock, disco en dance. Vanaf 18 uur palmt ‘Casserole Fermer’ het podium in. Deze coverband zorgde al eerder voor ambiance op de Dorpsdag. Met een non-stop-programma van populaire meezingers tot headbangers verzorgen zij dit jaar de muzikale ‘uitsmijter’ van deze Dorpsdag. Op de terrassen van verschillende cafés zorgen de ganse namiddag dj’s voor ambiance. Vanaf 13 uur is dj Mattiz te gast in De Nieuwe Remedie (station). Tussen 14 en 18 uur palmt dj Baltazar De Pastorie in, afgelost door DJ Team Gomoris (18 – 23 uur). The Corner (Stationsstraat) is ‘the place’ om ‘Coup De Ville’ te ontmoeten om 14 uur. Om 15.30 uur palmt dj Dis de djbooth in.

Dorpsdag in Kapellen2

Verkeer

Het dorpscentrum van Kapellen is op zondag 4 juni van 6 tot 22 uur grotendeels verkeersvrij. Wie met de fiets komt, vindt (extra) fietsenstallingen aan het station, op de Antwerpsesteenweg (Promenade), Christiaan Pallemansstraat, Oude Kerkstraat en site Bruggeske. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de openbare parkings Watertoren/Mercator 1, op het Marktplein, op de Koolkaai en op het Kerkplein. Parkeren is overal gratis, van 9.00 tot 20.30 uur (ook de ondergrondse parkings Mercator 1 (Bruggeske) en Promenade).

De trajecten van de buslijnen die normaal door Kapellen-centrum rijden, wijzigen lichtjes. Raadpleeg de routeplanner op www.delijn.be.

Meer info op www.kapellen.be/dorpsdag-verkeer

MLH

Foto: © MLH

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet