Laatste nieuws:
Doorgeeflening voor KFC Olympic Hoek

Doorgeeflening voor KFC Olympic Hoek

De gemeente Essen investeerde de voorbije legislatuur veel in sport. In het bijzonder werd er ook een trekkingsrecht voorzien voor jeugdvoetbal. FC Excelsior, Olympic Essen en KFC Horendonk konden zo aanspraak maken op een tegemoetkoming van €698,- per jeugdlid (≤ 18 jaar) actief binnen de jeugdwerking en €1.396,- per G-sportlid. Dat bedrag moesten ze wel gebruiken om duurzame investeringen te doen aan hun infrastructuur.

Voor KSV Wildert werd een evenredig bedrag in het budget ingeschreven. Dit voor de aankoop door de gemeente van een parking naast hun terreinen in de Steenovenstraat.

Intussen maakten de voetbalclubs al gretig gebruik van deze mogelijkheid. Zowel voor de aankoop van energiezuinige verlichting als voor bijvoorbeeld zonnepanelen of superisolerende beglazing en waterbesparende douchekoppen.

“Het is een bewuste keuze om het Essense verenigingsleven zo goed mogelijk te ondersteunen. Nadat we eerder dit jaar een doorgeeflening goedkeurden voor de bouw van het KLJ-lokaal op Hoek, keurde de gemeenteraad nu een doorgeeflening van 10.000 euro aan de vzw KFC Olympic Essen voor de bouw van nieuwe kleedkamers naast het voetbalterrein aan de Bremakker. Terugbetaalbaar op 10 jaar”, zegt sp.a-fractieleider Arno Aerden.

Bron en foto: sp.a Essen

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us