Laatste nieuws:
Doorbreek het grijs en maak plaats voor groen en blauw

Doorbreek het grijs en maak plaats voor groen en blauw

Operatie Perforatie, een campagne van Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin met de steun van Natuurpunt, wil over heel Vlaanderen overbodige bestaande verharding opbreken. En die ruimte anders inrichten, met meer groen en plaats voor water. Dat is niet alleen slim omgaan met regenwater, maar ook bijdragen tot een grotere biodiversiteit en een aangenamere omgeving.

Want wist je dat één vierkante meter onverharde grond maar liefst 800 liter neerslag per jaar kan opvangen? In het dichtbevolkte Vlaanderen is veel open ruimte dichtgelegd met verharding die geen water doorlaat. Door het veranderende klimaat krijgen we vaker intense regenbuien te verwerken. Als dat water meteen wegspoelt, kan het overlast veroorzaken op laag gelegen plekken. Tegelijk verdroogt onze bodem. Het is een veel beter idee om het regenwater te houden waar het valt en ervoor te zorgen dat het in de grond kan dringen.

Heb jij, je vereniging, school of bedrijf een terrein waarop je Operatie Perforatie kan loslaten? Dien je projectvoorstel in voor 31 oktober 2018 via www.operatieperforatie.be en maak kans op budget om je plannen uit te voeren. Aquafin stelt 100 000 euro ter beschikking die het verdeelt over de beste voorstellen. De voorwaarden en een inschrijvingsformulier vind je op de website.

INFO: info@operatieperforatie.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us