Laatste nieuws:
Doelman Dante (KFC Halle) beleeft droom

Doelman Dante (KFC Halle) beleeft droom

Doelman Dante (KFC Halle) beleeft droom, op en naast het veld!

De u13 Tigers van KFC St-Martinus Halle (voetbal) wonnen afgelopen weekend de Deutsche Junioren Cup in Bremen. Dit is een internationaal tornooi met deelnemers uit Duitsland, Denemarken, Nederland en België. Halle klopte in de finale TuS Koblenz.

Tot zover het sportieve. Voor doelman Dante Duchateau was deze prestatie immers niet alleen op, maar ook naast het veld een voltreffer! Voor het eerst kon zijn 75-jarige grootmoeder Barbara Kootz, die in Bremen woont en Dante nooit eerder zag voetballen, namelijk een voetbalwedstrijd van haar kleinzoon bijwonen. Het was een droom van allebei, die ze tot voor kort niet vervuld leken te krijgen. Na enig opzoekwerk vond KFC Halle echter een driedaags tornooi, dat plaatsvond op slechts 5 minuten van de woning van oma Barbara – door iedereen ter plaatse omgedoopt tot omi Bremen.

Dat Dante en zijn ploegmaats er – onder het goedkeurend oog van omi Bremen – ook nog eens gingen winnen, maakt het sprookje compleet. Dante stopte in de finale de beslissende penalty, wat meteen goed was voor de tornooiwinst.

Bron: gemeente Zoersel
Foto: Pixabay

Facebook19
Facebook
Twitter