Laatste nieuws:
Doe jij op 9 oktober mee aan de Nacht van de Duisternis

Doe jij op 9 oktober mee aan de Nacht van de Duisternis?

Op zaterdag 9 oktober 2021 is het de Nacht van de Duisternis. De Vereniging Preventie Lichthinder en heel wat Vlaamse gemeenten organiseren deze Nacht om de impact van lichthinder en lichtvervuiling in de kijker te zetten. Ook de gemeente Essen doet hieraan mee.

Vandaag is het nachtelijk landschap met een heldere sterrenhemel zeldzaam geworden, met vervelende gevolgen voor mensen, dieren en planten. Denk aan slaapstoornissen, gezondheidsproblemen, het leven van nachtdieren en de groei en ontwikkeling van planten. We kunnen de nachtelijke natuur redden als we verstandig inzetten op goede en voldoende verlichting waar nodig.

Wat gebeurt er tijdens de Nacht van de Duisternis?

Tijdens de Nacht van de Duisternis doven we de openbare verlichting, monument- en klemtoonverlichting zoveel mogelijk. Zo kan de nacht nog eens echt nacht zijn. De klemtoonverlichting aan het gemeentehuis en alle kerken in Essen wordt gedoofd, net zoals de klemtoonverlichting en straatverlichting aan het Heuvelplein. Dit doen we op zaterdag 9 oktober én tijdens het hele weekend (van vrijdagavond tot en met maandagmorgen).

Wil jij de nacht ook opnieuw donker maken?

Doof dan mee je lichten op zaterdag 9 oktober. Zo maken we de nacht opnieuw mooi en geschikt voor mensen, dieren en planten, met goede en voldoende verlichting!

Je vindt meer informatie op www.nachtvandeduisternis.be

Bron: Essen
Foto: Pixabay