Diverse culturele uitingen bij Nispen Inspireert! Spiegel van de tijd

Diverse culturele uitingen bij Nispen Inspireert! Spiegel van de tijd

In de weekenden van 10-11 en 17-18 september vindt de zesde editie van Nispen Inspireert! plaats. Dit keer met als thema ´Spiegel van de tijd´. Centraal staat daarbij een expositie van kunstwerken van Nispenaren en oud-Nispenaren in de H. Maria Hemelvaartkerk. Naast deze tentoonstelling is er een randprogramma met diverse culturele uitingen en aandacht voor lokaal cultuurhistorisch erfgoed.
Op zondag 18 september is er een Kunstmarkt, georganiseerd door Nispen Inspireert! met in het Openluchttheater Lad’Sing en de Dick Hageman Band.

Kunstmarkt

Zondag 18 september zal achter de kerk, rondom de turftuin en in Openluchttheater van Nispen door Stichting Cultureel Nispen een kunstmarkt georganiseerd worden. Met het organiseren van een kunstmarkt in ´de Heerlijckheijd Nispen´ wordt de historische band tussen het dorp en de schilder Peter Paul Rubens benadrukt. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven correspondentie blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! De kunstmarkt zal bestaan uit ongeveer 20 kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden en een aantal (waaronder Jos Antens) actief aan het werk zijn. De markt is van 10:00 tot 17:00 en de toegang is gratis.

Diverse culturele uitingen bij Nispen Inspireert! Spiegel van de tijd
Lad’Sing
Live muziek

In het Openluchttheater zal om 11:00 uur en 15:00 live muziek te beluisteren zijn. Het Openluchttheater zal het hele weekend volledig overdekt zijn, dus zelfs met minder goed weer is het goed vertoeven! Om 11:00 zal Lad’sing starten, deze vijfkoppige zanggroep uit Roosendaal is ruim zeven jaar geleden ontstaan uit een vriendengroep die samen bij een koor zongen. Deze Roosendaalse ‘boyband’ bestaat uit: Peter Schellingerhout, Erwin Brouwers, Stephan Verschuur, Hans Brandt en Dion van de Luijtgaarden. Laatstgenoemde is de muzikaal leider van de groep. Lad’sing heeft een breed repertoire aan nummers variërend van jazz, pop, rock en a capella-nummers welke dan vaak meerstemmig worden gebracht. Zingen in het Engels, Frans, Italiaans maar zeker ook in het Nederlands.

Dick Hageman Band

Om 15:00 zal de Dick Hageman Band optreden. Dick Hageman, inmiddels 97 jaar) is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier ‘De Stenen Kus’. Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Zijn Roosendaalse begeleidingsband bestaat uit Kees Luykx (drums), Don Haagh (gitaar) en John Zwetsloot (bas). Tijdens de pauze van De Dick Hageman Band zal de Prijsuitreiking en voordracht van de gedichtenwedstrijd zijn.

Veelzijdige expositie

Gedurende het hele weekend van 17 en 18 september, dus ook tijdens de kunstmarkt, is de veelzijdige expositie van Nispen Inspireert! nog in de kerk van Nispen te bewonderen. Evenals de Expositie van Fotogroep Nispen en De schilderijententoonstelling van Frank Mathijssen met zijn Ambachtslieden aan het werk in zaal Verhoeven, naast de kerk.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.cultureelnispen.nl of kijk op www.oltn.nl

Bron en foto’s: Openluchttheater Nispen

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken