Laatste nieuws:
Digitale herdenking met Reveil op 1 november
© Steven Hendricx

Digitale herdenking met Reveil op 1 november

Op 1 november gedenken we dierbaren die ons ontvallen zijn. Dat zal dit jaar jammer genoeg in heel andere omstandigheden plaatsvinden en op een aangepaste manier moeten gebeuren. Essen voorziet een digitaal alternatief.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu en cultuur (sp.a-JijMaaktEssen): “Ter gelegenheid van Allerheiligen planden we ‘Reveil’, een ingetogen cultureel moment op het begraafpark Wildert. Omwille van corona kan dit niet live plaatsvinden, maar bieden we wel een virtueel alternatief aan.

Op www.essen.be en de sociale media van de gemeente kan je deel uitmaken van een intiem, hartverwarmend en rakend optreden van vier Essense muzikanten. Daarnaast brengen leerlingen van de afdeling Woord van muziekacademie Muzarto verhalen over begraven verhalen, over de stem van de stilte en de vele stemmen van het verdriet. Maar vooral over troost en delen. De filmpjes zetten we op 1 november online op Facebook en de gemeentelijke website.

Van kille begraafplaatsen naar warme begraafparken

“De voorbije jaren maakten we werk van de herinrichting en het opwaarderen van onze begraafplaatsen. De begraafplaatsen van Essen-Hoek en Essen-Centrum werden eerder al omgevormd tot begraafparken. Geen kille plaatsen, maar stilteplekken waar je op een waardige en eerbiedvolle manier afscheid kan nemen of in een groene omgeving geliefden kan gedenken”.

Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de herinrichting van het begraafpark Wildert. Dat werd ook uitgerust met een modern en stijlvol afscheidspaviljoen. Vanaf nu zijn hier nieuwe vormen van begraven met composteerbare urnen mogelijk. De site werd voorzien van een servicepunt met gieterboom en een fietsenstalling. Voor het herdenken van sterrenkindjes is er een sterrenboom.

Meer info?

vrijetijd@essen.be – +32 3 670 01 56
helmut.jaspers@essen.be – +32 477 46 41 00

Bron: gemeente Essen
Foto: ©Steven Hendrix

Facebook7
Facebook
Twitter