Laatste nieuws:
derdewereldbeurs-bazaar-mundial

Derdewereldbeurs ‘Bazaar Mundial’

Het gemeentebestuur van Essen en de werkgroep Essen en de Derde Wereld organiseert tweejaarlijks verschillende activiteiten om de Noord-Zuidproblematiek in de kijker te zetten. De Derdewereldbeurs is daar de bekendste van!

Info
Essense ontwikkelingsorganisaties (of Vierdepijlers) krijgen zo de kans om hun projecten in het Zuiden kenbaar te maken in Essen. Hoe groot of klein ze ook zijn. Ze geven informatie over wat ze juist inhouden, wat de problematiek is in het specifieke land en hoe je ze kan ondersteunen. De organisatoren streven ernaar om alle Essense projecten samen te brengen tijdens het voorlaatste weekend van november.

Creatief op de beurs
Plaats op de Derdewereldbeurs je creatieve ik op de voorgrond en leer hoe je Marokkaanse glazen beschildert en papieren lampen versiert. Of geef je uiterlijk een boost met haarvlechten, kindergrime en zefgemaakte juweeltjes.

Smikkelen en smullen
Verwen jezelf met huisgemaakt gebak, Thaise hapjes, Armeense baklava en eerlijke drankjes. De opbrengst gaat volledig naar de hulpprojecten.

Boeken vinden
Een uitgelezen plek om een leuk tweedehandsboek aan te schaffen is de boekenstand ten voordele van 11.11.11. Steek je neus even tussen de titels, misschien tik je nog een mooi exemplaar op de kop.

Luisteren en dansen
Vier groepen betreden het podium en zorgen voor een muzikale meerwaarde. Op zaterdag staan AARGH en Umuco op het podium. Zondag geven dansgroep Nia en Episphere het beste van zichzelf.

Prijs te winnen
Zet je speurneus op want er is een prijs te winnen. Zoek de letters tussen de kraampjes en vorm het juiste woord. Misschien ben jij wel de winnaar?

Wanneer: zaterdag 19 november van 13:30 tot 18:00 en zondag 20 november van 13:30 u tot 18:00
Waar: Heuvelhal, Kapelstraat 7, Essen

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us