Laatste nieuws:
Deelnemers gezocht voor de Kunstmarkt in Nispen

Deelnemers gezocht voor de Kunstmarkt in Nispen

Voor de derde keer organiseert Stichting Cultureel Nispen een Kunstmarkt in Nispen. Dit jaar op zondag 26 augustus. We doen dat in samenwerking met Stichting Openluchttheater Nispen.

De Kunstmarkt is gelijktijdig met de braderie in Nispen maar vindt wel op een naastgelegen locatie plaats, namelijk aan het Sprengepad en bij het Openluchttheater. Met het organiseren van een kunstmarkt in ‘de Heerlijckheijd Nispen’ benadrukken wij tevens de historische band tussen ons dorp en de schilder Peter Paul Rubens.

Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven correspondentie blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! Rubens staat niet alleen synoniem voor kunst maar ook voor de stad Antwerpen en een bourgondische levensstijl. Daarom is er ook ruimte voor deelnemers op de Kunstmarkt die bijvoorbeeld streekproducten uit onze (grens)regio willen aanbieden of actief zijn op het gebied van groen- en bloemsierwerken.

Locatie

De Kunstmarkt vindt plaats in en rond het Openluchttheater, Sprengepad 2 te Nispen tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin komen kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden.

De entree is gratis.

Aanmelding 

Aanmelden voor deelname aan deze kunstmarkt kan tot 1 juni  via: cambrosens@hotmail.com.

Kosten

De huurprijs van een kraam bedraagt € 35. Deze kosten moeten vóór 1 juli a.s. zijn voldaan via overschrijving op IBAN rekeningnummer:NL 49 RABO 0110 0200 65 t.n.v. Stichting Cultureel Nispen o.v.v. KUNSTMARKT. Het is mogelijk dat twee kunstenaars samen een kraam huren.

Overige informatie 

Het inrichten van de kramen kan vanaf 9.00 uur. De kramen zijn voorzien van een overkapping en een uitstalblad ( 4X1 m) op schragen. Op het terrein is elektriciteitsaansluiting. De deelnemer zorgt zelf voor alle benodigdheden materiaal ( krukje, ezel. etc. ) Indien je gebruik wenst te maken van elektriciteit kun je dit bij aanmelding aangeven.

Deelname aan de Kunstmarkt is op eigen risico, Stichting Cultureel Nispen, noch Stichting Openluchttheater Nispen is aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen van derden.

Bron en foto: Stichting Cultureel Nispen

JL

 

Facebook11
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us