Laatste nieuws:

Decennialange kerststalbouwlust in Kalmthout

Op verschillende plekken in Kalmthout is het een vertrouwde en jaarlijks terugkerende traditie: het bouwen van een kerststal. Zodra de Sint het land verlaten heeft, gaan groepen vrijwilligers aan de slag om de sfeer van Kerstmis een plek te geven in het straatbeeld.

In Achterbroek bouwen ze al 42 jaar lang een kerststal in de kerk. Ieder jaar ziet die er anders uit. Maar één keer stond de stal buiten, nl. tijdens de coronaperiode. Speciaal aan de traditie is dat tijdens de kerstviering een koppel met hun (pasgeboren) baby plaatsnemen in de stal als Maria, Jozef en Jezus. Je kan de kerststal bezoeken van 25 tot en met 28 december van 13.30 tot 16.30 uur.

Nieuwmoer kent een traditie van kerststallen sinds 1983. De stal vind je naast de kerk. Kenmerkend daar zijn de levende dieren zoals schapen, kippen en konijnen en een ezel. Je ziet er ook allerhande voorwerpen uit ambachten en zelfs een klein vijvertje. De kerststal staat er, dus zeker een bezoekje waard!

En wie kent er ezelin Lena niet? Zij verwelkomt al jarenlang bezoekers aan de kerststal in het centrum, aan de ingang van het gemeentehuis. Een heuse trekpleister voor jong en oud tijdens de feestdagen. De Landelijke Gilde Kalmthout zorgt al 17 jaar voor dat gezellige ontmoetingsplekje in Kalmthout.

Bron: Gemeente Kalmthout
Foto: PixaBay

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet