Laatste nieuws:
Debattle Essen - verkiezingsdebat rond jeugdthema's

Debattle Essen – verkiezingsdebat rond jeugdthema’s

Op 30 september nodigt de Essense jeugdraad jongeren en lokale politici uit in GC zaal Rex om met elkaar in debat te gaan over hoe jongeren morgen de gemeente willen beleven. Geen saai debat of droge blabla, maar wel pittige discussies.

In het weekend van 28, 29 en 30 september 2018 debatteren meer dan 1000 jongeren met lokale politici in maar liefst 149 gemeenten. Ook Essen doet mee!

Debattle vindt plaats twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen en dus in het heetst van de strijd. Op het einde van de Debattle krijgen jongeren zicht op wat welke politicus van plan is met hun gemeente. En de politici? Die nemen hopelijk een pak ideeën van de jongeren zelf mee naar huis.

De jeugdraad nodigt van alle politieke partijen (N-VA/PLE, sp.a, VLD, CD&V, Essens Belang, Vlaams Belang) de jongste kandidaat en een kandidaat naar keuze uit. Tom Willox, directeur bij de koepelorganisatie voor jeugdhuizen Formaat en oude rot binnen het jeugdwerk, zal dit debat in goede banen leiden.

Meer info?

www.debattle.be of https://www.facebook.com/events/261640334399951/

Memorandum ‘Kies voor de toekomst, kies voor jeugd!’

Het afgelopen werkjaar organiseerde de jeugdraad inspraak rond verschillende beleidsthema’s. Dit deden ze op een interactieve manier (via Lomap en de Facebookgroep ‘ge zijt Essense jeugd als…’) en via de klassieke algemene vergaderingen van de jeugdraad. Allerlei methodieken werden toegepast om zoveel mogelijk ideeën en meningen te verzamelen van de jongeren zelf. Het debattlespel werd gespeeld, ronde tafelgesprekken gevoerd en politieke partijen werden uitgenodigd tijdens een jeugdraad.

Afgelopen zomer ging het dagelijks bestuur aan de slag om het memorandum te schrijven. Met dit te verspreiden aan alle politieke partijen hoopt de jeugdraad dat er met hun aanbevelingen rekening wordt gehouden bij de beleidsuitvoering.

Aanbeveling 1: Jeugdwerk voor allen
Aanbeveling 2: Ruimte voor jeugd
Aanbeveling 3: Behoud ondersteuning jeugdwerk
Aanbeveling 4: Mobiele jongeren
Aanbeveling 5: Ondersteuning bij evenementen
De jeugdraad wil benadrukken dat ze graag actief worden betrokken bij de beleidsuitvoering en dus graag om advies worden gevraagd of zelf advies geven rond een verscheidenheid aan thema’s.

Het memorandum kan je hier downloaden.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us