Laatste nieuws:
De trucs van de pickpockets

De trucs van de pickpockets

Tijdens het toeristische seizoen openen de politiediensten van grote steden, zoals Rome, Parijs, Barcelona of Londen, dagelijks honderden dossiers met betrekking tot pickpockets. Een ruwe schatting brengt het aantal slachtoffers van zakkenrollers wereldwijd op meer dan 400.000 per dag! Geen enkele plaats (privé of openbaar) is veilig.

Er zijn echter eenvoudige maatregelen die iedereen kan nemen om te vermijden dat persoonlijke spullen in de handen zouden vallen van gauwdieven. Deze maatregelen dragen bij zowel tot uw veiligheid, als tot die van uw medereizigers en … van uw persoonlijke bezittingen!

Enkele tips om u te beschermen tegen pickpockets

-Bewaar een reserve creditcard en een kopie van uw belangrijke of officiële documenten op een veilige plaats (bijvorbeeld in uw hotelkluis).
-Trek geen aandacht door waardevolle spullen of kledij te dragen. Vermijd ‘alles wat schittert’. Vermijd ook de typische ‘toeristische’ outfit die ertoe bijdraagt dat u meteen opgemerkt wordt.
-Gebruik reisbenodigdheden die ontworpen zijn om uw persoonlijke bezittingen en uw geld te beschermen of weg te steken (schoudertas, zakkengordel, binnenzak, …).
-Draag uw (hand)tas met waardevolle voorwerpen aan de voorkant van uw lichaam. Laat hem niet hangen achter uw rug. Houd uw tas op uw lichaam of tussen uw benen wanneer u in een café, restaurant, openbare ruimte, … zit. Laat uw smartphone niet op de tafel van het restaurant liggen.
-Neem elke dag slechts een minimumbedrag aan contant geld mee en gebruik zoveel mogelijk een bankkaart voor alle betalingen.
-Houd u niet constant bezig met het controleren van uw persoonlijke bezittingen. Dit gedrag trekt de aandacht. Blijf kalm.
-Geef niet de indruk dat u verdwaald bent. Vouw uw plattegrond niet open in het zicht van iedereen midden op straat om er langdurig naar te staren.
-Wees op uw hoede als een vreemdeling te dicht bij u komt of u van nabij volgt.
-Wees attent op elk (verdacht) gedrag of incident dat u kan afleiden en uw alertheid kan verminderen.
-Deel deze goede raad met de mensen die met u reizen en bescherm elkaar. Laat uw persoonlijke bezittingen nooit zonder de bescherming of bewaking van een vertrouwenspersoon.

Bron: Europ-Assistance.be
Foto: Pixabay