Laatste nieuws:
De Tasberg vult jouw zomer

De Tasberg vult jouw zomer

Je hoeft het niet ver te zoeken om een dagje weg te zijn. In je eigen dorp valt er heel wat te beleven en te ontdekken. Het toeristisch kantoor De Tasberg heeft allerlei tochten, activiteiten en arrangementen om Essen en omgeving door en door te verkennen en dat voor jong en oud.
Nieuw seizoen Fluisterbos

Elfje Fien neemt de allerjongsten (tussen 3 en 7 jaar) onder ons mee op pad voor een avontuurlijke en magische tocht door het bos. Beleef samen met je kind een wonderlijk verhaal.

Wanneer?

  • 14 mei 2017
  • 11 juni 2017
  • 9 juli 2017
  • 13 augustus 2017
  • 10 september 2017
  • 8 oktober 2017

Deelnemen? Op voorhand inschrijven.
Voor wie? Kinderen tussen 3 en 7 jaar.

Een eigen vertelling kan ook. Beleef een unieke verjaardag, school-, familie- of vriendenuitstap.

Nieuw! Parkgolf

Parkgolf is een gezellig en ludiek golfspel met originele clubs en speciale ballen. Je vertrekt aan De Tasberg waar de eerste hole is en dan speel je verder in het gemeentebos achter sporthal Hemelrijk. Trotseer de 12 holes en ga voor de overwinning! Bij de keuze voor de materialen is rekening gehouden met het natuurlijk karakter van de omgeving. Daag je vrienden uit en beleef een paar supertoffe en sportieve uurtjes in de buitenlucht. Plezier gegarandeerd! Dit kan worden gespeeld zolang het weer het toelaat.

Zuid-Afrikaanste fotozoektocht

Ontdek Essen deze zomer op een andere manier; namelijk met een knipoog naar onze zusterstad Witzenberg. Dit jaar bestaat deze hechte band al 15 jaar! Ontdek wat onze overeenkomsten zijn, maar misschien meer nog: wat zijn de verschillen? Proef je graag eens een Zuid-Afrikaans gerecht? Ook dat kan tijdens deze fietstocht (25 km), want de horecazaken op de route zetten speciaal voor deze gelegenheid iets exotisch op hun menukaart. Geniet en smaaklik eet!

Gezinsfotozoektocht

Deze fotozoektocht voert je langs de mooiste paadjes in en rond Essen. Vind alle foto’s in het landschap terug en ga voor een mooie prijs. Elk ingeleverd formulier geeft recht op keuze uit de uitgebreide prijzentafel.

Begeleide fietstocht turfrelicten

Samen met je zelf samengestelde groep en een ervaren gids stap je op de fiets voor een boeiende tocht langs oude en herstelde turfrelicten. In het landschap is veel te ontdekken en dat wordt je haarfijn uitgelegd bij deze drie uur durende fietstocht.

Alle info over de fietstochten, parkgolf, uitstappen, Het Fluisterbos en nog veel meer via 03 677 19 91
info@vvvessen.be
www.vvvessen.be

Alle bovenstaande activiteiten en nog vele andere toffe arrangementen zijn te boeken via het toeristisch infokantoor De Tasberg. Je vindt De Tasberg aan de Moerkantsebaan op het mooi aangelegde nieuwe plein tussen het Karrenmuseum en de Kiekenhoeve. Vanaf 1 mei start het zomerseizoen en dan is De Tasberg alle dagen tussen 9.30 en 16.30 uur geopend, inclusief zon- en feestdagen!

Bron en foto: gemeente Essen

AJ

Facebook2
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Veel deelnemers herfstwandeling Canina

Het was zondag weer druk bij Canina. Veel hondenliefhebbers namen deel aan de Herfstwandeling, of …

Lezing over Luther en de Reformatie

Lezing over Luther en de Reformatie

In 2018 werd herdacht/gevierd dat 500 jaar geleden Luther en Calvijn hervormingen in de katholieke …

De verlatingsangst bij de hond

De verlatingsangst bij de hond

U hebt een (nieuwe) hond geadopteerd, maar stelt vast dat hij niet verdraagt om alleen …