Laatste nieuws:
De grens blijft open, maar respecteer de coronaregels in België

De grens blijft open, maar respecteer de coronaregels in België

Nederland is sinds dinsdag in lockdown. Alle niet-noodzakelijke winkels sluiten zeker voor vijf weken de deuren.

“Mensen uit onze Nederlandse buurgemeenten komen misschien graag naar Essen, maar vrolijk funshoppen in België is nu niet de bedoeling. Wie toch bij ons komt winkelen, moet zich aan de coronaregels houden”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt van grensgemeente Essen.

Schiereiland in Nederland

“Grenzen sluiten is niet meer van deze tijd. Mensen werken over de grens, hebben er dieren staan of familie wonen. Zij moeten die grens kunnen blijven oversteken. Tegelijk moeten we met z’n allen de verdere verspreiding van het virus maximaal indammen. Dat kan alleen als iedereen overal de coronamaatregelen respecteert”, benadrukt Gaston Van Tichelt. De Essense burgemeester heeft redenen om zich bezorgd te tonen. “Essen vormt een soort schiereiland in Nederland. Met slechts één Belgische buurgemeente en liefst vier Nederlandse buren: Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Zundert. Alleen al onze buurgemeente Roosendaal telt 77.000 inwoners. Als te veel mensen vanuit het noorden de grens oversteken, kan dit tot grote drukte en wachtrijen aan de winkels leiden.”

De grens blijft open, maar repecteer de coronaregels in België

Veilig winkelen in Essen

Komen winkelen in België is op zich niet verboden. Wie toch naar Essen komt, moet zich onverkort aan de coronamaatregelen houden:
• Blijf maximaal 30 minuten in een winkel. Winkelen doe je alleen. Respecteer de afstandsregels en wachtrijen.
• Tussen 08:00 en 18:00 uur is het dragen van een mondkapje verplicht in de winkelzone en in de stationsomgeving van Essen. Ook in de buurt van scholen en in alle openbare gebouwen moet je de hygiënemaatregelen respecteren en een mondneusmasker dragen.
• Volg de aangeduide looplijnen in het centrum van Essen.
• Horecazaken zijn gesloten met uitzondering van take-away of levering. Vanaf 20:00 uur geldt een verbod op alcoholverkoop.
• Buiten mag je met maximaal 4 mensen samenzijn, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld.
Belangrijk: tussen middernacht en 05.00 uur in de ochtend geldt in heel België een nachtklok. Elke vorm van verplaatsing is strikt verboden.

De gemeente Essen en de lokale politie organiseren toezicht op het naleven van de coronamaatregelen. “Wie de regels niet respecteert, riskeert een boete”, beklemtoont Van Tichelt.

Meer info via:
www.essen.be/corona
www.info-coronavirus.be.

Facebook39
Facebook
Twitter