Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van... Nathalie De Groof

De bijzondere hobby van… Nathalie De Groof

Een hobby kan over de meest uiteenlopende dingen gaan, maar ook over een dier waar je heel veel van houdt! Nathalie De Groof (46) is dol op haar Shiva, een Rottweiler-Stafford en heeft haar leven ingericht naar deze grote liefde.
Shiva, een pup van twee weken oud

“Mijn zoon had een vriend met een Rottweilerreu,” vertelt Nathalie, “en de broer van zijn vriendin had een Staffordteef. Als hij op bezoek kwam, nam hij die altijd mee en tja, daar kwam een nestje van. Van het eerste nestje wilde mijn zoon heel graag een pup hebben, maar ik niet. We hadden drie katten en van Rottweilers was ik een beetje bang. Er kwam een tweede nestje en mijn zoon wilde deze keer absoluut een pup hiervan hebben, dus hebben we er toch maar eentje uitgezocht. Door omstandigheden werden die pups te vroeg uitgegeven. Het teefje dat we hadden uitgezocht, hebben we Shiva genoemd. Onze Shiva was pas twee weken oud toen ze bij ons kwam en woog slechts 1 kilo en 350 gram.”

Met de fles grootgebracht
“We hebben haar met de fles grootgebracht. Om de twee uur twee papflesjes voeding, dag en nacht. Door het voeden en daarna samen in slaap vallen, Shiva tegen mijn borst geleund, ben ik over mijn angst heen gegroeid. Al verschoot ik wel als ze ineens gromde toen ze groter werd. Ze sliep samen met de kat op bed. Die kat is ondertussen overleden, maar ze komt ook goed overeen met de kat die we nu hebben. Al is het toch anders dan met de vorige.”

Zo’n jonge pup heeft intensieve verzorging nodig, dan kom je er niet met alleen ‘s morgens en ’s avonds eten geven

Gedomineerd door haar geringe afmetingen

“Vanaf twee maanden oud ging ik na mijn werk veel met haar naar de hondenwei. Daar werd ze door haar geringe afmetingen heel erg door andere honden gedomineerd. Die renden op haar af en dan ging ze in de ‘overgave’ positie liggen, op haar rug. Die andere honden sprongen dan op haar. De eigenaars van die honden zeiden dat dat normaal was, maar het heeft haar wel heel defensief, assertief en dominant gemaakt. Niet dat ze gevaarlijk of agressief is, maar ze laat niet meer met zich doen.”

Mijn werk op een laag pitje gezet

“Om haar te kunnen voeden en verzorgen, heb ik mijn werk op een laag pitje gezet. Zo’n jonge pup heeft gewoon intensieve verzorging nodig. Helaas zijn drie pups uit datzelfde nest gestorven. De nieuwe eigenaars werkten en gaven de hondjes ’s morgens en ’s avonds eten. Maar dat kan nu eenmaal niet met zo’n jonge hond. Bovendien moet je ze echt opvoeden, anders bijten ze allerlei dingen, zoals kussens, kapot.”

Je sociale leven wordt verruimd

“Ik heb mijn leven eigenlijk naar Shiva gericht. Ik ben ook heel veel van deze hondensoort gaan houden. Op facebook ben ik lid geworden van groepen van Staffords, Rottweilers en kruisingen hiervan. Daar kun je met veel vragen terecht en je leert ook heel veel mensen kennen. Sowieso wordt je sociale leven verruimd met een hond. Als je gaat wandelen kom je altijd in gesprek met andere hondeneigenaren. Je wisselt informatie uit en de gesprekken gaan al gauw ook over andere dingen.”

Shiva heeft mijn leven verrijkt

“Shiva heeft mijn leven verrijkt: de liefde, warmte en vriendschap die je krijgt is enorm. En niet te vergeten de vriendschappen die je van andere dierenliefhebbers krijgt. Ik red ook honden. Honden die ontsnapt zijn of verloren gelopen, die vang ik en breng ze naar de dierenarts. Dan kunnen de eigenaars opgespoord worden. Als je zo’n hond benadert, moet je je angsten wel even opzij zetten, want je weet niet hoe die gaat reageren. Maar het belang van het dier staat bij mij bovenaan!”

Tyson, de vader van Shiva - Noordernieuws.be
Tyson, de vader van Shiva

Foto’s: Nathalie De Groof en LW

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook23
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us