Laatste nieuws:

De Azencross komt weer naar Loenhout

Op vrijdag 30 december is Loenhout het middelpunt van de cyclocrosswereld. De Azencross maakt voor het eerst deel uit van de Exact cross veldritkalender en is één van de meest prestigieuze cyclocrossen van het jaar.

De Azencross werd voor het eerst gereden in 1984. Deze veldrit staat bekend als een ambitieuze wedstrijd, waaraan de wereldtop van het veldrijden deelneemt. De organisatoren hebben in de loop der jaren tal van vernieuwingen doorgevoerd. Het was bijvoorbeeld de eerste koers waarbij ook de dames konden deelnemen. Er kwamen ook vernieuwende hindernissen, zoals het bekende wasbord. Daarnaast was het de eerste wedstrijd die via een livestream werd uitgezonden op het internet.

Jeugdinitiatie

Ook dit jaar gaat deze sportieve hoogdag van start met een jeugdinitiatie. Daarbij kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar het parcours verkennen onder begeleiding van enkele ex-profrenners. Als je ook eens lekker wil crossen, verwachten we je om 10 uur met je fiets en een helm in sportpark de Dorens. Aansluitend is er om 11 uur een wedstrijd voor G-sporters. Inschrijven voor deze initiaties kan tot 26 december via deze website.

Praktisch

Vanaf 12u15 komen de junioren aan de start, om 13u45 gevolgd door de beste vrouwelijke renners. Hoogtepunt is om 15 uur met de wedstrijd voor de elite-mannen. Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Verkeershinder

Traditioneel lokt deze veldrit een massa volk naar Loenhout met enige verkeershinder tot gevolg. Sommige straten worden één of meerdere dagen afgesloten. Daarnaast geldt in verschillende straten éénrichtingsverkeer of een parkeerverbod. Voor het doorgaand verkeer is er een omleiding. Met de buslijnen 440, 436, 640 geraak je vanuit Wuustwezel en de omliggende gemeenten gemakkelijk tot aan het parcours in Loenhout. Wees slim en maak gebruik van deze mogelijkheid.

Kijk voor meer info op www.azencross.be

Bron: Gemeente Wuustwezel
Foto: PixaBay

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen