Laatste nieuws:
De app voor het Vlinderpad is klaar

De app voor het Vlinderpad is klaar

Sinds het voorjaar is het Vlinderpad in de heide subtiel afgezoomd, zodat ook blinden en slechtzienden gemakkelijk en veilig een wandeling op de heide kunnen maken. Het traject is 3 km lang en is een echt belevingspad. Zo kan je bijvoorbeeld ook een deel van het pad afleggen met een bril die nabootst hoe een slechtziende het ervaart. Het pad is een initiatief van Eddy Van Oers. Eddy is zelf voor 95% blind en werkt in het educatief centrum de De Vroente. Het Agentschap Natuur en Bos en de gemeente ondersteunen het initiatief.

Ook de app die bij het pad hoort, is nu klaar. Vanaf 19 oktober kan je hem downloaden via de App Store of de Play Store. Je vindt hem onder de naam Vlinderpad. Met de app maak je kennis met het Vlinderpad en kan je zien hoe het pad praktisch is uitgewerkt. Tijdens de wandeling gebruik je de app offline. Hij heeft een gps-functie en laat je weten wanneer je een kruispunt nadert en hoe je moet aantikken of waar je een gootje moet volgen. Er zijn ook zeven informatiepunten, waar je de natuur kan voelen: een grote hulststruik, jonge grove dennen, een boom met een litteken, …

Op 21 oktober wordt het aangepaste Vlinderpad officieel geopend. Van 14 tot 16 uur kan je een belevingswandeling maken, die vertrekt aan De Vroente. Iedereen is welkom, zowel zienden als mensen met een visuele beperking.

INFO: toerisme@kalmthout.be, www.devroente.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook23
Facebook
Twitter
Visit Us