Laatste nieuws:
Dag van het Buitengewone Kind ontvangt feestcheque van Serviceclub Fitfy- One Heideland

Dag van het Buitengewone Kind ontvangt feestcheque van Serviceclub Fitfy- One Heideland

Serviceclub Fifty-One Heideland gaf een feestcheque van €2.100,- aan de Dag van het Buitengewone Kind. Zo konden zij extra activiteiten aanbieden op de 20-jarige feestdag van de Dag van het Buitengewone Kind.

Imelda Schrauwen

In 2002 startte Imelda Schrauwen (CD&V) met de organisatie van de Dag van het Buitengewone Kind. Dit met als doel om alle kinderen met een beperking van Essen te laten genieten van een toffe dag en de ouders die dag te ontzorgen. Om de kinderen, en ondertussen ook jongeren, meer ruimte te geven is de dag opgedeeld. In de voormiddag is het programma voor kinderen en in de namiddag voor de jongeren. Tijdens de middag worden de kinderen en jongeren getrakteerd op pannenkoeken en broodjes. De dag wordt volledig gratis aangeboden door de gemeente en ondersteund door heel veel helpende handen.

Daar voelen ze zich thuis

“Elk jaar worden we hartelijk ontvangen bij de Schamhoeve van Jan en Rien Uytdewilligen”, vertelt Brigitte Quick (CD&V). “Daar voelen alle kinderen en jongeren zich thuis. We zijn ontzettend blij dat we al jaren mogen genieten van hun gastvrijheid. Dat de kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan tal van activiteiten, zoals dieren knuffelen, knutselen, reuze bellen blazen, springkasteel, tractor rijden, ezels rijden, bezoek van brandweer en ambulance… Dankzij de hulp van vele vrijwilligers kunnen we elk kind en jongere een persoonlijke buddy geven, die hen begeleidt bij alle activiteiten. We zijn heel blij met de feestcheque van de Serviceclub Fitfy-One Heideland, zo konden we alle kinderen en jongeren met een beperking nog meer activiteiten aanbieden.”

Geweldige activiteiten

Alle kinderen en jongeren kregen een uniek feest t-shirt en konden ze genieten van een superleuke show van Clown Doubie. Iedereen kon unieke foto’s maken met de photobooth en ze mochten allemaal zelf een prachtig boeket wildbloemen plukken bij de pluktuin Wildbloemen. Daarbovenop mochten de jongeren met luxe auto’s meerijden zoals Porsches en Ferrari’s van de leden van Fitfy-One Heideland. De kinderen en jongeren kunnen thuis nog verder feest vieren, want ze kregen allemaal een mooie vlaggenlijn mee naar huis, gemaakt door het naaiteam van Niemandsland.

Superleuke dag

“Dankzij de gemeente Essen, vele helpende handen en sponsoring van Serviceclub Fitfy-One Heideland, hebben we veel kinderen en jongeren met een beperking van Essen een superleuke dag bezorgd. En daar doen we het voor!”, zegt Brigitte Van Aert (CD&V).

Foto: Brigitte Van Aert

BVA

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet