Laatste nieuws:
dag-van-het-geboortebos-2016

Dag van het Geboortebos 2016

Elk jaar ontvangen de ouders van de kindjes geboren of geadopteerd in het voorgaande jaar een uitnodiging om samen met hun jongste telg en zijn of haar grootouders een boom te planten in het Geboortebos. De boomplantactie vindt meestal plaats in het najaar.

Het eerste Geboortebos bevindt zich aan de Leegtestraat en werd ondertussen volgeplant met boompjes voor de kindjes geboren tussen 1994 en 2004. Het Geboortebos van kinderen geboren in 2005 bevindt zich aan de Wildertse Duintjes.

Sinds 2006 is het Patersbos aan de Pater Godtslaan het nieuwe geboortebos. Het is het eerste Geboortebos dat zal fungeren als speelbos! In 2013 werden daar de laatste bomen aangeplant voor de borelingen van 2012. Vanaf 2014 gaan we dus van start met de aanplanting van een nieuw Geboortebos in Essen Horendonk (Benegobos).

Het gemeentebestuur heet de borelingen welkom in samenwerking met de compostmeesters en de jeugdraad van Essen. Zaterdag 12 november vindt de dag van het Geboortebos plaats. Om 15:00 ontvangen we alle ouders met hun pasgeboren kinderen (geboortejaar 2015). Om 15:30 planten we de generatieboom en start de aanplant van de eigen bomen.

Bron en foto: gemeente Essen

JG

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us