Dader gevat van meerdere inbraken in Essen

Dader van meerdere inbraken in Essen gevat

In de nacht van 15 op 16 november 2021 heeft de politie een verdachte gevat na diefstal in twee voertuigen en een woning in Essen.

Maandagavond omstreeks 23:00 ziet de eigenaar van een woning in de Heikantvenstraat plots een schim voorbij het raam lopen. Het slachtoffer loopt meteen naar buiten, maar de verdachte is al weg. Wanneer het slachtoffer daarna zijn camerabeelden nakijkt, ziet hij de verdachte aan de klink van zijn auto voelen. De politiediensten komen ter plaatse en starten een zoekactie in samenwerking met PZ Brasschaat en een speurhond. Tijdens onze zoekactie komen er nog nog twee meldingen binnen van poging tot diefstal in voertuigen, o.a. in de Nolsebaan en Hendrik Consciencelaan. Omstreeks 04:50 kunnen de politiediensten de verdachte vatten.

Een 18-jarige man wordt gearresteerd en overgedragen aan het parket van Antwerpen voor verder onderzoek. De verdachte is in het bezit van gestolen goederen waaronder drie laptops en twee bankkaarten. Deze zijn afkomstig uit de twee voertuigen en de woning in Essen. De dader is reeds gekend voor diefstallen en inbraken in Vlaanderen en Wallonië.

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay