Laatste nieuws:
Meer gemeentelijke boetes op komst

Dader gevat bij inbraak uit voertuig

…andere dader gebruikt pepperspray om te ontkomen

Op 27 november omstreeks 17u55 kon één dader gevat worden na een diefstal uit een lichte vrachtwagen in de Heistraat in Wuustwezel.

Twee landbouwers, die op dat moment werkzaam waren op een veld van een boomkwekerij, hoorden een deur dichtslaan van hun vrachtwagen. Zij hadden hun voertuig niet op slot gedaan. Bij het controleren van het voertuig merkten ze op dat er twee boormachines zijn ontvreemd. Op dat moment zien de ooggetuigen 2 daders weglopen en besluiten zij deze achterna te lopen. Tijdens het lopen, draaiden de twee daders zich om en bedreigen ze de slachtoffers met een koevoet, een stuk ijzer en pepperspray. Een van de landbouwers kreeg pepperspray op zijn jas en in zijn gezicht.

De politiediensten werden op de hoogte gebracht en startten een zoeking. De ploegen troffen in een stal in de Heistraat te Wuustwezel één verdachte aan. De verdachte werd ingesloten door de politieploeg en een aantal landbouwers. De dader, een 52 jarige man, werd gearresteerd en overgedragen aan het parket van Antwerpen. De andere dader is nog niet gevat.

Bron: PZ Grens
Foto: Noordernieuws.be

Facebook15
Facebook
Twitter