Laatste nieuws:
Cultuursmakers verklapt geheimen over Kalmthoutse moord
Bert Kruismans

Cultuursmakers verklapt geheimen over Kalmthoutse moord

Heeft u al een nieuwe kalender of agenda? Het voorjaarsprogramma van Cultuursmakers Kalmthout oogt veelbelovend en bevat enkele activiteiten die interessant zijn om in uw planning van 2023 op te nemen. “Zoals elke keer doen we ons best om een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. Met onder meer stand-up comedy door Bert Kruismans in samenwerking met Club Kalmthout en een boeiende lezing over een 100-jarige moordzaak in Kalmthout, zijn we zeker in ons opzet geslaagd”, meent Alain ’T Kindt, voorzitter van Cultuursmakers Kalmthout.

Bert Kruismans

“Door het gekende virus moesten we de twee vorige geplande shows helaas afzeggen, maar op zondag 22 januari brengt Bert Kruismans om 14u in het O*KA zijn nieuwste productie”, zegt Alain. “Bert draait al 20 jaar mee aan de top van de Vlaamse stand-up comedy. Hij werkte o.a. mee aan het radioprogramma De Rechtvaardige Rechters. Dat hij een brede algemene kennis heeft en een gezonde interesse voor de actualiteit bewees hij door in 2004 het televisieprogramma ‘De Slimste Mens’ te winnen en in 2011 kroonden ze hem tot ‘Allerslimste Mens ter Wereld’.

Edith Piaf

“Op zaterdag 11 februari zint Mireille Vaessen Edith Piaf. Mireille studeerde kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck en tourde onder meer met Hugo Claus. Nu stelde zij een heel intiem programma samen als eerbetoon aan Edith Piaf. Een absolute aanrader voor wie van het Franse lied houdt”, klinkt de uitnodiging van Alain.

Cultuursmakers verklapt geheimen over Kalmthoutse moord2

Kalmthoutse moordzaak

“De meest opmerkelijke activiteit in ons voorjaar is de boekvoorstelling van ‘1922, mysterie en moord in Calmpthout’”, gaat Alain verder. “Op het einde van de jaren 2000 raakte Kalmthoutenaar Danny Mathysen geboeid door de verhalen die zijn moeder vertelde over een moord in een nabijgelegen kasteeltje. Hij ontdekte dat zijn grootouders in de hovenierswoning van het kasteel leefden en dus bevoorrechte getuigen waren van de aanslag op Paul Steinmann in het Phoenix-park in Kalmthout. Precies 100 jaar later stelt Danny zijn boek voor rond deze mysterieuze Kalmthoutse moordzaak op 9 maart in Strijboshof.”

Art Nouveau

“Nog in de maand maart spelen wij als Kalmthoutse afdeling in op het jaarthema van Cultuursmakers nationaal: Art Nouveau. Op zondag 26 maart maken we een daguitstap naar het Stadsfestival in Brussel. In onze hoofdstad zullen we onder meer een wandeling maken langs indrukwekkende gebouwen met hun typische art nouveau stijl.”

Oostkantons en Antwerpse haven

“Dat we ook buiten Kalmthout kijken tonen we aan met onze activiteit in april en mei”, lacht Alain. “Op 13 april schetst Tim Peinen in Strijboshof een beeld van de Oostkantons. De media focussen vaak op de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië, maar Duitstalig België komt maar zelden aan bod. Terwijl er heel wat te vertellen valt over dit deel van ons land.” “We sluiten ons voorjaar af op zaterdag 6 mei met een daguitstap naar de Antwerpse haven. Daar laten we ons rondleiden door Marc Huybrechts, een gewezen bedrijfsleider in de haven en nu gepassioneerd gids in zijn voormalig werkgebied.”

“Voor meer informatie over alle activiteiten en het reserveren van tickets verwijs ik de mensen graag naar onze website. Wie een UIT-pas heeft, kan deze kortingskaart ook bij Cultuursmakers Kalmthout gebruiken. Zo kan iedereen meeproeven van ons cultuuraanbod”, geeft voorzitter Alain ’T Kindt nog mee.

www.cultuursmakers.be/kalmthout

Stijn By Me

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen