Laatste nieuws:
Cultuursmakers Kalmthout serveert goedgevuld najaar
The NONOs - foto © Studio Foton

Cultuursmakers Kalmthout serveert goedgevuld najaar

Cultuursmakers Kalmthout, de nieuwe naam voor vtbKultuur Kalmthout, organiseert in het najaar uiteenlopende activiteiten. “Wie meer te weten wilt komen over het oorlogsverleden en over de Kalmthoutse verzetsstrijder Max Temmerman, moet zeker ons aanbod bekijken”, klinkt de uitnodiging van voorzitter Alain ‘TKindt.

Jazzband als huisorkest

“We prijzen ons gelukkig dat we na die vreemde tijden terug volop activiteiten mogen organiseren. In het voorjaar vielen onder meer de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ en een lezing over de Rechtvaardige Rechters erg in de smaak”, blikt Alain kort terug. “Op zaterdag 17 september openen we onze najaarsprogrammatie met een concert. Daarvoor nodigen wij de New Orleans Night Owls, kortweg the NONO’s uit in het O*KA Cultuurcentrum. Noem ze gerust ons huisorkest want de 7-koppige jazzband met een wisselende topbezetting was al vijf maal te gast bij ons. Net als alle vorige keren is Joris De Cock, de enige vaste muzikant bij the NONO’s op trompet en ereburger van New Orleans, er uiteraard bij. Verder staan onder meer veelzijdig muzikant Dirk Van Der Linden, bluesgitarist Willy De Vleeschouwer en drummer Karel ‘Kay’ Van De Casteele mee op het podium. U mag zich aan klassieke New Orleans jazz verwachten. Wij werken met een zittend publiek.”

Cultuursmakers Kalmthout serveert goedgevuld najaar
The NONOs bij eerder concert in Kalmthout – foto ©Studio Foton
Uitverkocht Moord Diner

“Op 1 oktober kunnen we eindelijk ons langverwachte Moord Diner nog eens laten plaatsvinden. Iedereen keek er zolang naar uit dat deze activiteit al snel uitverkocht was. Daarom plannen we zeker nog wel eens een moord diner. Tussen het driegangenmenu, speelt theatergezelschap Collectief Motief korte scènes. Alle aanwezigen kunnen mee raden wie de moord in het toneelstuk pleegde. Een echte aanrader voor een leuk én lekker avondje uit met familie of vrienden. Op het einde van de avond geven de acteurs een korte toelichting over verborgen tips en maken ze de winnaar bekend”, legt Alain het gesmaakte concept uit.

Vlaamse en Franse Westhoek

“Jan Yperman, een gids/historicus en Frankrijkkenner, brengt op 13 oktober in het Strijboshof zijn lezing ‘Westhoek XL, Grensland in Frans- en West-Vlaanderen. Hij vertelt heel boeiend over gelijkenissen en verschillen tussen de Vlaamse en de Franse Westhoek en illustreert dit met meer dan honderd beelden.”

Max Temmerman

“’De Duinen der gefusilleerden’, zo heet de lezing van Maurice Thysen die hij op donderdag 24 november brengt in het Strijboshof. Tussen 1942 en 1944 begroeven de Duitse bezetters 203 nazislachtoffers in het gemeentebos van Hechtel, een uithoek van het militair kamp van Beverlo wat bekend staat als het grootste militair domein in België”, weet Alain. “Hij zoomt deze avond in op Max Temmerman, de Kalmthoutse verzetsstrijder, die daar ook begraven werd.”

Droom weg naar Slovenië

“We sluiten ons najaar af met een reisreportage op 8 december in het Strijboshof. Jean-Pierre en Mieke Demarsin laten u wegdromen naar Slovenië en maken u warm om het buurland van Oostenrijk ook eens te bezoeken. Wie weet een leuke reistip voor 2023. Ook in het nieuwe jaar hebben we al heel wat leuke activiteiten op onze planning staan met onder meer de uitgestelde voorstelling van Bert Kruismans en een voordracht over een beruchte moord in Kalmthout uit 1922”, licht Alain ‘TKindt al een tipje van de sluier.

Meer informatie en tickets in voorverkoop via: https://www.cultuursmakers.be/kalmthout

Stijn by me

Facebook82
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken