Laatste nieuws:
Cultuurhistorische wandeling 'Mastenbos & WOI'

Cultuurhistorische wandeling ‘Mastenbos & WOI’

Met een ervaren gids loop je door het prachtige winterlandschap van het Mastenbos langsheen de Duitse bunkerlinie uit 1918. Dan bereik je het Loopgravenpad waar een aantal opengestelde Duitse stellingen van nabij te bezichtigen zijn. Onderweg word je geboeid door de verhalen over de Belgische verdediging in 1914, met een pantserfort, uitgebreide schootsvelden en een initieel door het Belgische leger voorbereide versterking. Deze vormde later de basis van een uitgebreid geheel van bunkers in een complex netwerk van loopgraven. Recent terug gevonden plannen, tekeningen en rapporten laten toe de functies van alle onderdelen te beschrijven en te beseffen welke verschrikkingen voor onze streek werden voorbereid.

Uniek is ook de wijze waarop natuur nadien alle overblijfselen heeft ingekapseld. Een winterse omgeving met kale bomen en veel licht is ideaal om meer zicht te krijgen op wat nu nog bestaat. De gids wil je niet alleen laten zien, maar ook laten begrijpen wat je ziet. Hij schept een beeld van ‘leven en werken’ in deze stellingen. Hij toont hoe de inrichting verliep en vertelt waar dit alles toe moest leiden.

Voor deelname aan deze wandeling moet u zich vooraf inschrijven bij de Dienst Toerisme van Kalmthout, tel 0032 (0)3 666 61 01, toerisme@kalmthout.be.

Praktisch

Start op zondag 9 december om 13:00, bij het informatiebord aan de ingang in de Oude Galgenstraat in Putte-Kapellenbos. 7 km – 3 uur.
Stevig schoeisel en eventueel regenjas/paraplu worden aanbevolen. Soms is het pad smal en hobbelig.
Je betaalt ter plaatse 5 euro per persoon.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook21
Facebook
Twitter
Visit Us