Laatste nieuws:
Crokinole tornooi W&A geslaagd!

Crokinole tornooi W&A geslaagd!

Zaterdag 25 mei organiseerden een aantal frequente bezoekers van café Volksvriend hun eerste Crokinole Tornooi. Tijdens de wedstrijden maakten ook een aantal toppers hun opwacht, zoals Dennis Vrints, die in 2018 samen met Bert Costermans Europees kampioen 2vs2 werd.

Het tornooi van afgelopen zaterdag was een ploegen tornooi waar alleen de spelvorm 2vs2 werd gespeeld.

Hoog niveau

Door het komen opdraven van een aantal ware toppers, lag zeker het niveau vanaf de kwartfinales erg hoog. Een aantal teams zouden het ook goed hebben gedaan bij de verschillende internationale tornooien. Uiteindelijk wist het team ‘BasMar & Co’, bestaande uit Marko van Gils en Sebastian Veraart, het sterk bezette tornooi te winnen. De rest van de top drie werd vervolledigd door de ploegen ‘Oe A Czernia’, met Steve Maes en David Geens op plaats twee en ‘Denny Vygers’ bestaande uit Dennis Vrints en Kenny Beyers op plaats drie.

Ton van Overveld beker

Ooit was het bordspelclub Dobbeltoren die elke maandag bijeen kwam in café Volksvriend, dat later werd overgenomen door Wim en Ann. Al gauw waren de vaste stamgasten geïnteresseerd in dat spel met dat grote rare ronde bord dat Crokinole heet. De stamgasten spelen nog elke maandag fanatiek Crokinole, terwijl de spellenclub al heel wat jaartjes in GC Wildert haar spelavonden organiseert. Eén van die fanatieke spelers van het Canadese bordspel was de in 2018 overleden Ton van Overveld. In nagedachtenis voor zijn liefde van het spel en het feit dat hij een graag gezien persoon was bij W&A heeft de organisatie de wisselbeker van het tornooi zijn naam gegeven. Op initiatief van René Geens en enkele andere frequente bezoekers van W&A is dit eerste door hen georganiseerde Tornooi tot stand gekomen. Zij wisten vele sponsoren uit de directe regio enthousiast te krijgen, waardoor zij in staat waren een goed tornooi te organiseren met leuke prijzen.

Nieuwe datum al bekend

De organisatie was op voorhand al enthousiast door de belangstelling van de vele deelnemers die uit heel Vlaanderen kwamen meedoen aan het tornooi. Volgend jaar zal op 23 mei 2020 dan ook weer een tornooi worden georganiseerd met leuke prijzen. Nadat het BK Crokinole al enkele jaren forfait heeft moeten geven is dit Tornooi een ware opvolger.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet