Laatste nieuws:
Coronatest bij brandweerpost in Brecht

Coronatest bij brandweerpost in Brecht

Nu het aantal coronabesmettingen in onze regio weer toeneemt, worden er ook weer meer coronatests afgenomen. Hiervoor is een drive-in testpunt ingericht op de carpoolparking naast de brandweerkazerne op de Ambachtslaan in Brecht. Voor je hier naartoe rijdt, moet je eerst een afspraak maken via de huisarts.

Hoe werkt het testpunt?

Als je symptomen hebt die wijzen op besmetting met het coronavirus, neem je eerst contact op met de huisarts. De dokter zal vervolgens een afspraak voor je maken bij het testpunt in de buurt. Voor de bewoners van Wuustwezel is dat aan de brandweerpost in Brecht. Hier is een drive-in afnamepunt ingericht, waar de mogelijk besmette patiënten door medewerkers van thuisverpleging Van Gils worden getest met behulp van een neuswisser. Tijdens de test moet iedereen voor de veiligheid in de wagen blijven zitten. Mensen die geen auto hebben, kunnen samen met de huisarts alternatief vervoer zoeken. Dit testpunt is alle dagen open van 13 tot 15 uur.

Na de test, kunnen de mensen thuis de resultaten afwachten. Deze zullen snel bekend zijn en worden achteraf besproken met de huisarts. Wie positief test, kan een telefoontje verwachten van het contact tracing center van de federale overheid.

Meer info
Huisartsenwachtpost Noordrand – 03 650 52 53 – info@hwpnoordrand.be

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook153
Facebook
Twitter
Visit Us