Laatste nieuws:
Controles horecamaatregelen politiezone Grens

Controles horecamaatregelen Politiezone Grens

Vanaf vrijdag 9 oktober zijn er strengere maatregelen van kracht. Vooral de horecamaatregelen worden aangescherpt.

Afgelopen weekend heeft onze Politiezone Grens cafés, restaurants, kantines en feestzalen gecontroleerd op het al dan niet naleven van de corona maatregelen. De meeste horecazaken waren goed in orde en hebben een grote inspanning geleverd om alles coronaproof te laten verlopen. Eén café was totaal niet in orde en werd beboet.

In ons land zijn er gemiddeld 2.466 nieuwe coronagevallen per dag. Veel mensen volgen de coronamaatregelen strikt op, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Deze vijf gouden regels zijn voor de horeca nog steeds van toepassing:
-Op café mag je in totaal maximum met 4 personen aan één tafel zitten. Op restaurant mag je met maximum 10 aan een tafel zitten. Tafels moeten op 1,5m afstand van elkaar staan.
-Het personeel moet altijd een mondmasker dragen. Als klant ben je verplicht je mondmasker te dragen als je niet aan tafel zit.
-Er moet één iemand aan tafel zijn of haar contactgegevens achterlaten.
-Cafés sluiten om 23:00. De deuren van restaurants moeten ten laatste om 01:00 toe.
-Nachtwinkels moeten sluiten om 22u.

Horeca-controles

Komend weekend zal de politie nog meer controles uitvoeren in de horeca. Personen die bijvoorbeeld geen mondmasker dragen tijdens het verlaten van hun tafel, kunnen een boete van €250 krijgen. Op het niet naleven van de vijf gouden regels, riskeren horecazaken boetes van €750.

De coronacrisis maakt het ons niet gemakkelijk, maar er zijn zoveel redenen om vol te houden. Laat de boete de minste reden zijn om vol te houden. De gezondheid van ons allemaal is de belangrijkste.

De federale overheid heeft hiervoor een campagne opgericht: 11miljoenredenen.be.
Want zeg nu zelf, wie wil er volgende zomer niet genieten van een onbezorgd terrasje in de zon?

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay

Facebook104
Facebook
Twitter
Visit Us