Laatste nieuws:
Containerdorp blijft langer staan in Kapellen

Containerdorp blijft langer staan in Kapellen

Aan het gemeentehuis Beukenhof in de Christiaan Pallemansstraat werden afgelopen zomer tijdelijke woon- en sanitaire units geplaatst voor de opvang van Oekraïnse vluchtelingen.

Grote schaarste

De units staan deels op eigendom van de gemeente, deels op eigendom van GO!TAK, school voor technisch onderwijs van het gemeenschapsonderwijs. De gemeente had met het GO! een overeenkomst tot 28 februari 2023 om de containers daar te plaatsen. Momenteel heerst er echter op de woningmarkt een grote schaarste en daardoor kunnen de Oekraïense vluchtelingen moeilijk zelf een woning vinden op de huidige huurmarkt.

Containerdorp blijft langer staan in Kapellen2

Langer in gebruik

Op vraag van gouverneur Cathy Berx nam burgemeester Dirk Van Mechelen contact op met GO!TAK om te kijken of het containerdorp, dat deels op hun eigendom staat, eventueel langer in gebruik kan worden genomen. Deze toestemming werd inmiddels gegeven zodat de units kunnen blijven staan tot 30 juni 2023. Dankzij deze overeenkomst moet de gemeente het ‘nooddorpje niet verhuizen. Op het einde van deze verlengde huurperiode zal het containergebouw wel worden gedemonteerd en afgevoerd.

MLH

Foto: © MLH

Facebook71
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen