Laatste nieuws:
Confituuractie voor het goede doel

Confituuractie voor het goede doel

Confituuractie voor het goede doel

Sinds twee jaar maakt het gezin Van Ammel confituur voor het goede doel. Met de sponsoring van alle aardbeien door Aardbeienautomaat Kalmthout en de rabarber door Hippisch Centrum Kalmthout, konden ze vorig jaar bijna 1 500 euro schenken voor het bouwen van een materniteit in Mbanza Ngungu (Congo). De materniteit is intussen in gebruik en er bevallen bijna dagelijks een 7-tal vrouwen die anders een erg problematische bevalling zouden hebben. Dit jaar gaat de opbrengst naar de plaatsing van 10 straatkinderen in bestaande gezinnen te Kinshasa. Dit jaar loopt de actie in samenwerking met de Connectie (Kalmthout-Essen).

Tijdens het eerste weekend van 3 en 4 juni worden op zaterdag zelf de aardbeien geplukt in de serres van Aardbeienautomaat Kalmthout. Daarna worden op het College van Essen de aardbeien en de rabarber voorbereid voor de confituur. Dat gebeurt op zondag.

Wil je graag een handje toesteken? Geef je op als vrijwilliger via cbreugelmans@yahoo.com. Ambiance gegarandeerd. Ook sponsors mogen zich aanmelden om ‘suikernonkel’ te worden van de actie. Zo kunnen we de opbrengst voor het goede doel 750 euro hoger maken. Concreet zouden er dan drie kinderen extra geplaatst kunnen worden.

Bron en foto: de Polder

ES

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us