Laatste nieuws:
Concert zonder Grenzen met unieke gelegenheidsfanfare2

Concert zonder Grenzen met unieke gelegenheidsfanfare

De dorpsgemeenschap Putte-Kapellen-Woensdrecht-Stabroek bestaat dit jaar 775 jaar. De leden van fanfare de Volharding uit Putte (NL) namen het initiatief om eenmalig een Groot Puts Orkest te vormen met zowel ‘Ollanders’ als ‘Belzen’ en een ‘Concert zonder Grenzen’ te organiseren om het verjaardagsfeest extra in de verf te zetten.

Elke Puttenaar die een muziekinstrument kan bespelen, werd einde maart uitgenodigd om deel uit te maken van het orkest. Op 9 april stond de eerste repetitie op het programma onder leiding van dirigent Erwin Eestermans. Ondertussen sloten ook leden van fanfare de Verbroedering uit Stabroek en van de 34-ers uit Kapellen aan. Het Groot Puts Orkest is ondertussen uitgegroeid tot een concertband met meer dan honderd muzikanten. Dat orkest mag de grote muzieknamiddag op het Douaneplein in Putte op zaterdag 2 juli 2022 met het Concert zonder Grenzen openen om 14 uur. Tot 16 uur zal deze gelegenheidsfanfare concerteren. Nadien volgen nog andere optredens van enkele lokale artiesten. Rond 19 uur valt het doek over dit unieke verbroedings-verjaardags-feest.

Concert zonder Grenzen met unieke gelegenheidsfanfare

Uitdaging

De leden van fanfare Volharding daagden 30 leerlingen van basisschool Op Dreef uit Putte-Woensdrecht bij het begin van het schooljaar uit om tegen het einde van het schooljaar ten minste twee liedjes op een blaasinstrument te komen spelen op het muziekfeest 775 jaar Putte. Deze jonge muzikantjes krijgen zaterdag ook een plek op het podium en kunnen meteen laten horen of de poging gelukt is.

De toegang tot het concert is volledig gratis.

Afbeelding: © Stichting 775 jaar Putte / Skefdeluxe Media

MLH

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet