Laatste nieuws:

Code oranje: bel noodnummer 1722 bij stormschade of niet-dringende hulp

Het KMI heeft voor dinsdagnamiddag code oranje afgekondigd in heel het land. Er is zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien. Vooral op het einde van de namiddag en ‘s avonds kunnen er meer zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen schade veroorzaken.

Bel 1722 bij wateroverlast of stormschade

Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt. Als je toch naar het noodnummer 112 belt voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen.

Dank voor je geduld

Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in, want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijk om je zo snel mogelijk te helpen, maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt.

Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw. Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook67
Facebook
Twitter
Visit Us

Eén reactie

  1. Judith Alders

    Er ligt een afgeknapte boom op het rondpunt van de Zuiderring en de Bosdel in 3600 Genk. Voorzichtig dus.