Laatste nieuws:
Cinema op de heide

Cinema op de heide

Vier avonden genieten van een film bij zonsondergang

Een groot scherm, een sfeervolle film, een zomers drankje en een prachtige locatie: dat is Cinema op de heide. Neem je meest comfortabele strandstoel mee en kom genieten van een film onder de Kalmthoutse sterrenhemel op het terrein van Scouts en Gidsen Heuvel op het einde van de Korte Heuvelstraat. Inkom is gratis.

De films starten tussen schemering en zonsondergang, dus wees paraat vanaf 21 uur. De deuren openen vanaf 20 uur, zodat je alvast in de stemming kan komen met een zomers drankje of een portie popcorn! Er zijn stoelen, maar voor je eigen comfort neem je best een kampeer- of strandstoel mee. Vergeet ook zeker geen dekentje, want het kan soms fris worden ‘s nachts in de Kalmthoutse Heide. Het aantal parkeerplaatsen in de buurt is beperkt, daarom raden we aan om zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen. De buurt zal je dankbaar zijn!

Cinema op de Heide is een initiatief van Clair Obscur, samen met het VIO Project van jeugdhuis Govio en Scouts en Gidsen Heuvel en is mogelijk dankzij de steun van de Gemeente Kalmthout.

Cinema op de heide

Vrijdag 2 augustus

The Kings Of Summer (2013)

“Laten we een kamp bouwen!”. Dat moet zowat de eerste gedachte zijn die in je opkomt na het zien van deze film van Jordan Vogt- Roberts. Ben je niet echt het praktische type, dan kan je misschien wel genieten van deze ode aan de vriendschap.

Zaterdag 3 augustus

Hable Con Ella (2002)

Zwoel, misschien wel wat oververhit. Een omschrijving van onze toekomstige zomers, maar ook van deze film van Pedro Almodóvar waarmee hij naast een Oscar, een Golden Globe, een BAFTA en nog 39 andere prijzen won. Over het belang van communicatie in het pre-Twitter tijdperk.

Vrijdag 9 augustus

Green Book (2018)

De Kalmthoutse Heide krijgt in de Groene Gids van Michelin slechts een vermelding en geen sterren. Onterecht. Soit, in de VS circuleerde er in de jaren ‘60 een ander soort Groene Gids. Wat daar allemaal in stond ontdekt u in deze roadtripfilm van Peter Farrelly.

Zaterdag 10 augustus

Black Cat, White Cat (1998)

Afsluiten doen we met een Balkanklassieker van Emir Kusturica met in de hoofdrol loslopende ganzen, een stel gevriesdroogde bompa’s, een paar zatte nonkels, een bruid en een bruidegom. Doldwaas maar ook erg liefdevol. Bella ciao! Om in schoonheid te eindigen bereidt PIP vóór deze laatste film een feestmaal voor in heuse Balkan stijl. Inschrijven verplicht!

INFO: www.facebook.com/cinemaopdeheide
www.cinema-op-de-heide.be

Bron: gemeente Kalmthout
Foto’s: gemeente Kalmthout, Pixabay

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet