Laatste nieuws:
Chiro OLV Essen ontvangt cheque voor ruimen zwerfvuil

Chiro OLV Essen ontvangt cheque voor ruimen zwerfvuil

Op zondag 23 juni 2019 reikte Arno Aerden, schepen van jeugd, de eerste cheque uit in het kader van de actie Operatie Proper van Mooimakers. De meisjes van Chiro OLV Centrum ontvingen een bedrag van 357,00 euro omdat zij de handen uit de mouwen staken voor een propere buurt.

De gemeente Essen werkt mee aan de campagne ‘Operatie Proper’ van Mooimakers om de strijd aan te gaan met zwerfvuil en sluikstort.

Verenigingen, vrijwilligers en scholen helpen mee Essen proper te houden

Maar de gemeente doet dit niet alleen. Er zijn heel wat gemotiveerde vrijwilligers in de gemeente die alleen of in groep de straten in Essen proper houden. Enkele verenigingen en scholen engageerden zich om hun eigen terreinen en de buurt proper te houden en in hun werking aandacht te besteden aan de zwerfvuilproblematiek. Zij geven zo niet alleen het goede voorbeeld, ze zorgen in de gemeente ook voor een sneeuwbaleffect waarbij meer en meer mensen hun schouders gaan zetten onder een propere buurt. Vele kleintjes maken een grote!

Chiro OLV Essen, Erasmusschool en Don Bosco Mariaberg dienden een actieplan rond zwerfvuil en sluikstort in bij ‘Operatie Proper’ van Mooimakers. Ze worden daarvoor ook financieel beloond. De eerste cheque werd uitgereikt aan Chiro OLV Essen.

Meer info?
www.mooimakers.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook35
Facebook
Twitter