Laatste nieuws:
Chiro Myin zorgt met Bal-tazaar voor feestje van ‘t jaar!

Chiro Myin zorgt met Bal-tazaar voor feestje van ‘t jaar!

Zaterdag 7 oktober vindt op de terreinen aan de Heikantstraat 188, schuin tegenover het gemeentelijk sportcentrum Zwarte Hond, opnieuw Bal-tazaar plaats. Het feestweekend van Chiro Myin trekt de laatste jaren enkele duizenden feestvierders naar Kalmthout en is zo uitgegroeid tot de grootste openluchtfuif in onze regio. Nieuw dit jaar is dat je vooraf online tickets en drankbonnen kan kopen.

Koop je ticket én drankbonnen online!
“Dit jaar serveert Chiro Myin voor de twaalfde keer onze tentfuif Bal-tazaar. Daarvoor grijpen we terug naar ons succesvol concept. Met een happy hour, een cocktailbar een imponerende lichtshow en een handvol bekende DJ’s. Nieuw dit jaar is dat je via onze vernieuwde website tickets en drankbonnen vooraf kan aankopen.
In oktober 2006 organiseerden we voor de allereerste keer een openluchtfuif met Chiro Myin”, blikt mede-organisator Alexander Arnouts terug. “De eerste jaren stond onze tent aan de chiro achter de post in Kalmthout. Door plaatsgebrek verhuisden we voor enkele edities naar het kruispunt van de Driehoekstraat en de Foxemaatstraat. Omdat ook dat terrein te klein werd, wijken we nu voor de zevende keer uit naar onze huidige locatie aan de Heikantstraat.”

Binnen en buiten voldoende plaats
Deze site biedt voldoende ruimte. De laatste jaren zakken steevast rond de 5000 feestvierders af naar de tentfuif van Chiro Myin. “Onze feesttent is groot genoeg om iedereen comfortabel de dansbenen te laten strekken”, zegt Alexander Arnouts. “En we richten ook het buitenplein in met lange togen en voldoende toiletten. We voorzien voldoende parking, zowel voor auto’s als fietsen. Er rijden speciale pendelbussen van Het Feestkonvooi naar Bal-tazaar. Voor mensen die feestvierders afzetten en ophalen, richten we een kiss- en ridezone in en geldt in de Heikantstraat éénrichtingsverkeer, van het kruispunt in Heide in de richting van het rondpunt. Omrijden kan via de Foxemaatstraat”

Bekende DJ’s op Kalmthoutse wei
“We mogen fier zijn op de DJ’s die dit jaar op Bal-tazaar komen draaien”, vindt Alexander Arnouts. “Met Frères Deluxe, Freaquency (winnaar MNM Start to DJ) en de Kalmthoutse Mathy verwelkomen we drie DJ’s die ook op Tormorrowland stonden. Na de Schorre in Boom is hun uitdaging om onze Kalmthoutse wei te laten ontploffen. Miss Bontbeats is een opkomende DJ uit Nederland en natuurlijk zal ook ons ‘huisorkest’ Insomnia & Promil niet ontbreken. Op één editie na waren zij steeds van de partij.”

Scoor gratis tickets!
“Net als de vorige edities start Bal-tazaar met een happy hour van 21u tot 22u. Twee drankjes krijgen, één betalen. Wie 18+ is, mag ook bestellen aan onze cava- en cocktailbar. Kaarten in voorverkoop kosten 4 euro, aan de kassa betaal je 6 euro. Check regelmatig onze Facebookpagina om gratis kaarten of drankbonnen te winnen”, geeft Alexander Arnouts van Chiro Myin nog mee.

www.bal-tazaar.be of www.chiromyin.be

Foto’s: Jelle Janseghers

Tekst: stijnbyme

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us